Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Mitchell Arildsen

TRX300ex NOT SHIFTING PLEASE HELP

Recommended Posts

hello all,

im hoping someone has an idea as to why my trx is not shifting. I recently had a problem with some wiring harnesses, so when I went into the stater case to take a look, my brother was taking a look at the shift drum out of curiosity and it fell out of its housing. once I found the spring loaded pieces to the drum I put it back in place. Now it barely shifts into first and second, it feels ugly and doesn't go above second. I noticed a small dot on the housing which looks like it could be a timing mark but I cant find a timing mark on the drum itself. Im very confused and could use some help.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ed Morris
      I have a 2001 Quadmaster. Bought it from the original Owner. Its in Excellent condition for a 2001. The guy said there was a carb problem when I bought it. It seems like it is not getting fuel. I took off the tank, cleaned it, replaced the gas with fresh Gas, Installed a New Gas Valve. Then rebuilt the carb with a Carb Kit. Started it up and same damn thing, seems like its starving for gas. It will also backfire out the exhaust while trying to accelerate. Now the weird part. I started it the other day and it ran great. We went for a ride and it ran as if nothing was wrong with it. Started it the next day and back to running crappy again. I was like WTF !!! ... Anyone have any ideas of what the problem could be?
    • By Serdrix
      I have a Polaris Express 300 2 stroke. Finally got the engine running smooth with everything tweaked correctly on the carburetor.
      I have now moved on to shifting the gears. 
      I have had this atv for a long time and high gear was always a pain in the ass to get to go into gear, reverse was okay and low was best. 
      You could always feel low go into gear.
      A couple of months ago the spark plug cap went bad while I was trying to figure out the issue with shifting into high. At this time I put fresh gear oil in and never drained the old because it literally looked empty. 
      Fast forward to a couple of days ago. I finally got everything running but shifting into low you cant really hear grinding gears but it doesn't jerk like it used to when shifting into low and half the time it wouldn't shift fully. 
      Reverse would move but completely grinding, and high of course is still the pain in the ass. 
      All 3 gears when shifting into clicks like it got a good shift, not a click on the gears or anything, just a normal click that your in gear so I know I am not loose on the shifter rods. 
      I checked the gear oil and it was sort of milky, like barely and had bubbles. This means water is in it so i am going to drain the gear oil today. 
      What I am wondering is could the bad gear oil be the reason the gears aren't going in fully? I highly doubt it because of the symptoms with some gears grinding and others not going into gear at all like high. 
      Just need to know what the causes could possibly be.
      Thanks!
    • By sammyshin
      Hey so i have a 1990 bayou 220, and its missing the wiring harness so i went online and bought a bayou 300 wiring harness by mistake. Will it work if i use the 220’s cdi box and ignition coil?
    • By KDawgFPC
      I have a 2004  Kawasaki KLF300. I’m not sure What is the black/yellow, brown, and red wire wrapped together in the wire hornets of a klf300. I got it used and notice some wires not connected. They are located in the front area 

      The reason why I am asking because I’m having issues with it firing up. I cleaned the carb put new spark plugs and gas. 
    • By JacobSlabach
      Hey just picked up another scrambler 850 was told the tps was bad.  This atv has been beet to hell.  Wiring has been tinkered with the crankcase has been replaced recently and the motor rebuilt (can see horizontal scores thru spark plug hole where it’s just been honed out and rebuilt)
      my guess is it was ragged out till the motor blew a rod and rebuilt but the clown that did it couldn’t get it to run again and sold it.  When I bought it it would pulse and smoke black at idle and die with throttle.
      New tps installed and it won’t run period.  I went to celebrate it and I’m getting 5 volts on 2 of the 3 wires running to the tps.  Is this normal and if so how should I celebrate it?



  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...