Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

Hi Guys,

I have a small Sled Dog business and I train up to 14 Huskies pulling a Yamaha Grizzly 550, that is quite a lot of Horse (Dog) power. Sometimes in order to make the ride smoother for Dogs and us we ride in Neutral but on a few occasions I have noticed that the right hand (front) brake seems to loose pressure and does not brake at all. Is there a particular reason for this ? Is it a fault or is it something to do with us riding in neutral, I only use the ATV in this way a few months a year before the snow comes but I am sure I recall the same thing happening last season.

Any ideas would be greatly appreciated because I am a far way from being a mechanic.....

Have a super day and thank you all.

Craig

Lapland

Craig overnight Jakala.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By mkibbe
      My 2014 750 king quad stalls sometimes when I touch or turn the handlebars,the problem has gotten worse,my machine has 475 miles and is only trail ridden,I have a new factory battery and i have 14.2 volts when the quad is running and 13.3 on the battery when not running,also using a multimeter there is no change in volts when turning the bars until it does stall,If I pull the 40 amp power steering fuse it will not stall.......I've been told its the ECU,Hate to buy one if thats not the problem,but its kinda leaning towards that,,,,,need some opinions.

    • By Glen Hoerschgen
      Hey guys i have a 2002 yamaha wolverine that needs a new wire harness.  Does anyone have a clue where i can get one new or used. ive looked all over and cant find much on a 2002 model.  Any help will be greatly appreciated . thanks so much
       
    • By Nick Gudex
      Hello I am new to this site and I havea problem. I have a 1987 big bear 4x4 that will not spark. I tested pick up coil per repair manual and I tested my new coil both ok. It puts out 9 volts at the coil but It is reversed polarity. So when I hook my meter up to it she shows -9 volts while cranking. When I put a test light  on it it flashes. Being an electric system this should tell me something but I don't know what its telling me. I have yet to meet one i could not fix but this old girl has me stumped. Any help would be awesome. Thanks to all.
      Nick
    • By Gary Mier
      1997 Yamaha 350 Warrior, should there be oil in the stator area? Have a no spark situation.
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...