Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Sign in to follow this  
Steve1981

2001 Yamaha Bear Tracker Full Service Manual

Recommended Posts

2001 Yamaha Bear Tracker Full Service Manual


Figured I would share what I had. This really helped me out. Tinkering with my wife's atv now, so Looking for a 96 Polaris Xpress 300 service manual, preferably a free download.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Topics

    • By jimybud
      Below is a quote from a response to similar question from yesterday: 
      "Easiest thing to check is trash in the main jet.  if it idles fine, then the idle circuit and low speed jet is clear.  if it bogs off idle that's when it's transitioning to the main jet." 
      I will go ahead and open up the carb and check the main jet, but please respond to this post as if the main jet is squeaky clean.
      Below is my post:
      Only starts and runs on Full chock. 
      Does not matter what position I have my "mixture" screw.   Tried it at zero, 1 turn, 2 turn, up to five turns.  Spent a few hours confirming that the position of the mixture screw does not resolve issue.
      Runs great at idle and if I slowly engage throttle, it will rev up as expected.  But, quick rev up or when I am trying to drive it, it spits and sputters and looses power.
      I also use a propane bottle and did not find any obvious leaks, and the vacuum port is hooked to fuel peacock and I also made sure to simply block the port with my finger to see if that would resolve the issue.
      New Carb (after market), New Coil, Fresh Gas.  No leaks at manifold boot, hot battery.  Good gas flow.    Runs too good to be a valve issue, or cylinder, great compression.
      I can move the choke out a tiny bit, and it will still run, but will still bog down when I try to power it up.
      I also have a 250 trail boss Polaris that I require to run at full choke, but it has power at all throttle potions.
      I suspect it is running rich as the choke is on, but will not run with it off.
      Any details would be appreciated.
    • By donerightautomotive84
      Ok so 2000 sportsman new.caltric carb new fuel pump new jug and piston new cdi and coil finally get to start it and itll idep for 5 to 10 seconds and die what am i missing people any help id love ya forever lol
      Sent from my LM-Q720 using Tapatalk
    • By dctaz37
      Hello, the ATV doesn't stop anymore so I guess it is time to replace the brakes. Looking for part number and instructions. I think it may have shoes front + back and the front would be hydraulic. 
    • By Marc DiTomasso
      The Polaris phoenix 200 will not go forward only in reverse, it just happened out of the blue, I’m wondering if someone could help me figure out what it is
    • By Zad
      1994 Polaris 300 2x4 project won’t start. Seems like we have spark and have tried straight starting fluid in cylinder and still not getting a fire.   Kind of has me stymied 
  • Similar Tagged Content

    • By David Goff
      So i have an old yamaha bear tracker that was given to me from an old farmer I know. I decided to refurbished it and fix all the quick fixes on it. I am pretty sure that it is either a 1999 or 2000 based upon the original wiring harness. Little did i know when I bought a new to me wiring harness from ebay that it was from a 2003 or 2004. My question to everyone is do I need to have all the stop switch assemblies hooked up? I think there are three on the 03/04 models and only one on the 1999 to 2000. Any help I can get for this would be great. I haven't run it yet due to the motor and crankcase is in two totes. 


    • By cameron walton
      Hi Guys, I'm a newbie but pretty handy with a DMM (controls technician). I have been fighting a junker quad i picked up as a project bike, was assured it would run if I replaced the battery and cleaned the carb. I replaced the battery, rebuilt the carb with a OEM kit. FIxed all my switches and foul played circuitry from the last guy.... So I could get it to start long enough to test the quad, it seems okay from a trans/engine point. However I couldn't get the carb adjusted to idle to save my life with the idle air screw or the thumb screw on the card for the slide. I took it to a friend who is much more familiar with yamaha and quads and he double checked my carb rebuild all was fine, he adjusted the float to make the fuel not overfill which i missed.
      He pulled the air intake, got it started and couldn't get it to idle with or without air filter. We started looking at the spark plug (new) and he tested it with a spark plug clamp meter, tested good, pulled it and grounded and it had spark but he felt it was weak. I order a working used oem coil to try the easy things first. When I ohm out the coil on the quad with my Fluke i'm seeing .4 ohms on primary (ground lug to male connector) and 18K ohms on secondary (inside boot to ground lug). Seems like this forum is full of bear trackers so I'm hoping someone has some ideas to help me figure where to go with this. His thought was he know I ave fuel and he knows I have air, spark would be next. I have spark but possibly weak. Thanks
    • By Timothy Doerr, Jr
      Hey y'all. I have a Yamaha ymf 250 BearTracker. I got this thing for free from people whose son tore it to hell. So it wasn't in great shape to begin with. i.e. no indicator lights (neutral light for instance), no ignition switch or key( wires were twisted together to make it run), get the picture yet? 
      So when it ran it ran rough and I got it running for a year or two, just something fun for the kids to ride on with me on gravels.
      Now just randomly, the start button stopped working so I had to jump the solenoid, then put a temp start switch in. Kill switch would still work. 
      However, the thing has no spark what-so-ever. I've check continuity through the start button and it shows the contact is working, ohmed out the stator, everything is in spec, the reg/rec tested fine as well. I've replaced the solenoid on the off chance it could've been bad and the cdi unit as well, along the the little solenoid relay unit. I'm still getting no spark. The spark plugs is new as well and the coils to the plug have been tested and are good. I've tested and trouble shooted everything I can on this quad and no luck. I watched countless YouTube "no spark" situation videos and it's not helped. Does anyone have any tips or tricks I could try? Would really appreciate some input on this. Thanks!
    • By payne
      Have an Bear Tracker 250. Dont have the manual or any literature to help with. Anyhow, starts with pull start in gear, and electric starter doesnt work. Also, neutral light doesnt come on. Where should I begin?? Need some direction on troubleshooting all this. Thanks a million.

    • By K L Buck Naff
      Trying to replace the carburetor on my 2003 Bear Tracker 250. Two brand new carbs in a row from different suppliers.   Both leak fuel out over flow and intake as soon as I turn the gas on. Any ideas. Am I doing something wrong?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...