Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Travis Johnson

1988 Honda fourtrax 300 electrical short

Recommended Posts



I know it sounds stupid but have you checked your battery ? Could be a dead cell that will show a little power. Also it could be your regulator/rectifier.  Take a tester when the bike is running and test the voltage at the battery during idle and rev it as well and see if it fluctuates on the tester.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Battery is new and when its running the lights work fine nice and bright also when I turn the key on it takes about5 seconds before the neutral light comes on thank you for helping

Share this post


Link to post
Share on other sites


Could be the starter relay, have you looked into all of the components of the electrical side of the bike. Check the relay and see what happens when you jump it. 
See if the engine cranks, there is also a neutral safety switch that you should look into as well. There are also other relays as well within the starting system so bottom line is your going to have to go part by part and check everything. If your not clear on how things work then feel free to ask.  

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Brock Kincaid
      Ok so just picked up an 02 ds 650 and the guy said he couldn't get it to start. He had a shop put new shims in it and I had them checked and they were ok now things I've done is new plugs even though guy had just put new plugs in it.. got new carb 42mm just like the one that was on it.. bought new intake manifold because the one that was on it someone got way to tweaked out and ported the shit out of it excuse my language but yeah so installed new intake manifold and it just won't start like its not getting enough fuel.  Timing seems to be right it does fire every now and again but just barely.. did a compression test today and it was at 90psi.. i know thats low but don't know where I'm losing compression.. valves we at .06 and .07 when checked im lost ive tried everything I know and can't figure it out
    • By YamahaGrizzly
      changing it up a little from the ol grizzlys! In this video we snorkel a Honda with Travis's N2Deep snorkel kit! If anyone wants to tackle a snorkel install or get me and Jon to install it they can save 10% on the N2deep website with the code ODMM10.
      Check us out on instagram!
      https://www.instagram.com/offroad.dan/
      https://www.instagram.com/muddymillz/
    • By Bebe
      Hey guys I'm new here. I have a 88 warrior that has intermittent spark. When I got the bike the guy said it needed a stator.  So I tested the stator and the Source coil has .310,  Trigger coil has .363 an .367,  Alternator side has .05 to .06 on the three. Which all seem in range. I did find that the ignition coil was bad and replaced it. After I  put the new coil on i got spark but only now and then. The bike won't spark while I'm holding the start button,  but as soon as I let off it will spark sometimes. I ended up unplugging the voltage regulator and it will spark every time I let off the start button, but still will not spark while I'm  holding it. What could this be?
       
    • By Muskyjim
      I recently purchased a 99 big bear 350 2x4 that was sitting for a while got it running and went to take it for a ride after about 10 minutes into the ride it stalled and wouldn't let me shift down into neutral tried rocking it back and forth but will not go into neutral...can anyone point me in the right direction on where to start?
    • By Brian Simmons
      A buddy of mine . had a friend redo his top end . It was running great  . then it like locked up  but then it started again !!! then it seemed like it locked up again ??? Could he have done something wrong  ??? Could it be bad ??? Please let me know what you think it could be ??? Please help !!! i want to know how much it will cost to fix or if he should part it out ???
      PLEASE HELP !!!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...