Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Reece Bowen

Polaris 2002 expedition 425 speedometer needle does not work

Recommended Posts

x   just bought this expedition 425 and the Speedo needle does not work. The lights work for the shift indcator. So is this an electronic Speedo or cable? Is there a way to fix it or will I have to replace the unit? Thanks for any help you can provide.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Michael Rogers
      Anyone ever replaced the shifter shaft on one? Not sure on the year but assuming it is in the late 90's. Is it a huge task, splitting the case etc... thinking about buying it as my next project.
       
      Thanks
    • By Mark Walters
      Hi guys.  First post, hope you can help.  As above 1991 Honda fourtrax.  Starting, running fine until a few weeks ago. Used primarily to put my ski boat in the garage (put 2" ball on front).  Any way, had just backed boat into garage, turned off to crank trailer wheel down, when I went to restart got nothing.  
      No neutral light, no headlights, no reverse light, would not turn over when start button pushed.  It would crank and run when I jumped the contacts on the start relay.  While running the neutral light will come on, although it is dim and flickers.  Reverse light on when running and in reverse.
      What I have done to this point:
      1.  Used jumper cable to ground battery (-) terminal to engine block thinking ground wire from battery to engine may be bad.  No neutral light, no start.
      2. Applied 12 volts to start relay.  Got a loud click like it was making contact.  I didn't have the battery/starter cables connected to the relay, but I am assuming it would have cranked at that time.  
      3. Disconnected neutral switch wire.  Grounded neutral switch wire with jumper wire. No neutral light, no electric start. 
      At this point I am thinking ignition switch vs broken wire in the harness going to the neutral switch (due to dimness and flickering when running).
      Any and all suggestions to help track down this issue are appreciated.
      Thanks
       
    • By Billy Aldrich
      2001 Honda foreman 450s manual shift. i can shift through the gears when the ATV is off, but when I turn it on, I can shift into first, but I cannot shift to second or even back to neutral. Same with reverse. I can get it into reverse but cannot shift out. If i turn it off it will shift back fine, any idea? I just bought this and fear I got screwed over. 
    • By Vybrano Cz
      (I don't have manual and there isn't one on the internet)
      It's a 150cc ATV, automatic transmission, automatic starter, with zero electric devices.
      I have to mount at least some front/rear lights. But for how many watts should I aim in total on entire ATV? You know, for example there are 10/50/200 Watt lights. But it's impossible to order some, when I don't know if I should keep entire ATV under 100 Watts? Under 500 Watts? Under 1000 Watts?
    • By Dwight Williams
      I have a 99 Kodiak 400 4X4 that I picked up for $300.  The previous owner had modified the foot shifter by welding a piece of rebar to it so he could hand shift while plowing.  As you can imagine, the allows for much more torque on the shifter than it was designed to have, and he broke the stopper off of the the shift mechanism.  No big deal, I ordered the part and put it back together, went through the carburetor and off we go, it runs pretty good.  
      The first thing I noticed is that when I put the shifter all the way down it goes into reverse, I'm supposed to twist a knob to get it to reverse but this seems to be disabled.  Also, once in reverse, it's a bugger to get back out.  I have to hold the shifter up, then quickly back down and up again to get it to come out.  All forward gears work fine, clutch is tight, no problems.
      The reverse cable and lever are in tact and seem to move freely.  
      My question is this:  What does one normally have to do to get this thing into reverse?  I assume put it in neutral, twist the knob, kick the shifter down.  Does the brake need to be applied?  I'm not sure what's going on here, I suspect it's been 'modified' as it goes into reverse without the proper precautions, just not sure if the mods were external on internal.
       
      thanks
  • Similar Tagged Content

    • By Christian Smith
      Recently bought a Polaris 425 Xpedition. Main issue is that the quad randomly misfires sometimes. ONLY does it at idle. Everything sounds good. What should I look for? Haven't checked the plug, seems a bit hard to get to, not sure. Headlights flicker at idle as well, is this a sign of a weak stator? Help? 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...