Quantcast
Jump to content

1999 Kawasaki Bayou 220 Wiring...what a mess


Recommended Posts

Hi Everyone - Need some help.

Got a nice little 220...clean machine. wiring is a mess. I have a diagram however, the one I have has 4 wires coming from the ignition switch not 2 like mine. So, I cant trace wires properly.

There is a white one that runs to the Solenoid, and a brown wire...from the Ignition...I dont know where its supposed to go. Also, on the Solenoid, there are 3 wires..W to ignition, B to start relay and B/Y runs up to the front of the machine...and is not plugged into anything...and there isnt a "Mate" missing it. How do they plug into the 4 open shovels by the 20A fuse?

I'm pretty sure my Lights and start switch/Lights are correct.

Problem I cant get anything...new battery...cant get the start button to work, cant get any power to the lights or switches...so I know something is not grounded or..

Any advice would be greatly appreciated.

Tom

Link to comment
Share on other sites

  • Ajmboy changed the title to 1999 Kawasaki Bayou 220 Wiring...what a mess

Sorry it took so long. I have a 2000 bayou. Just white and brown from the key switch. On mine the white wire comes from the 20A fuse to the keyswitch. Keyswitch turned on routes power through the brown wire to the starter relay.  When the starter button is pushed it closes the circuit to the starter relay and the black wire from the through side of the starter relay is jumped through the engine on /off switch through the red /yellow wire to the CDI which then distributes it to the starter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By Tuzz
      Bucking started about a month ago and works ok after 1/2 hour warmup.  Today while working on it i discovered that if i put the ignition switch in LIGHT position it runs fine right from the start.
      I'm stumped!  Any idea why this could be?  

    • By DarkRider
      This is something I'm extremely curious about. Has anyone ever attempted to buy a quad (or any other vehicle) from an impound lot? I've always wondered if this could be a bargain, or a waste of time. Google searches do turn up some helpful results. Looks like the state of NJ holds auctions online which I'd be a bit hesitant about.
       
      My online searches haven't really turned up any results of anyone buying an ATV this way. I'd be really curious if anyone tried this, or knows someone who has. I've actually found a couple pages with online auctions for my state, but none had ATVs.
    • By Kawiherder
      It starts and runs Ok but after a while the temp gage lights up and the fan fails to start.  Any suggestions on where to start looking would be helpful.  Thanks
    • By luckyyyyesther
      Hey all!
      I'm on a mission to buy my first UTV soundbar as a gift for my dad(a newbie on ATV). I'm aiming for something that offers great sound quality without breaking the bank – my budget is around $250. Right now, I'm considering options like ecoxgear, kemimoto, and boss.
      Does anyone have experience with these brands or specific models that you'd recommend? Any advice or suggestions would be super appreciated!



    • By opnea
      Recently picked up a 1991 Lt230e for repair. Compression is a little low Id say, around 80psi, I also have spark but the spark is odd . When cranking the spark is a constant arc. I’ve got it to sputter but never fully turn on. I believe the spark is my issue, being constant and not detonating at the right time. I’m not sure whether this issue is an electrical fault like some missing ground, a faulty cdi, or a timing issue. Any ideas where I should start? 
×
×
  • Create New...