Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Christy Miller

1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 Wiring Diagram Needed

Recommended Posts

 Need a wire diagram for 

99 big bear 350 4x4 can anyone help I have no spark my roommate drove it ended up losing the battery and it grounded out a.wire in the middle of harness was burned to BEAR any suggestions ty

Share this post


Link to post
Share on other sites


@Christy Miller I moved your status update into a new forum topic, this way maybe you can get some assistance.  I would take the harness apart and see if anything is salvageable and can be reconnected. If you need to replace it, I believe this might be it.... just verify by YMM.

1999 Yamaha Big Bear Wiring Harness

 

This should be the service manual:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, Christy Miller said:

Ty it won't let me see it caause I'm new to site 

Once you hit a 10 post count, you should be able to download. https://www.quadcrazy.com/announcement/16-requirements-to-access-downloads-read-here/

41 minutes ago, Christy Miller said:

Checked every wire replaced the ground wire that was burnt now no spark any suggestions 

Have you checked all fuses?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By KDawgFPC
      I have a 2004  Kawasaki KLF300. I’m not sure What is the black/yellow, brown, and red wire wrapped together in the wire hornets of a klf300. I got it used and notice some wires not connected. They are located in the front area 

      The reason why I am asking because I’m having issues with it firing up. I cleaned the carb put new spark plugs and gas. 
    • By mjm4jc
      Hello everyone,
      My Suzuki LT185 didn't come with a battery from the factory (no electric start). I was wondering if I would need to add a battery if I wanted to install some of those light bars/pods or should I just wire it in to the headlight switch? Will the generator be able to put out enough juice to run the light bar? Also, is it normal for the headlight to get dim at idle, then brighter when driving? Never had a quad before with just a generator. 
      Thanks!
    • By John Torbus
      I am trying to figure out what the resistors do in this circuit.  From what I have read in the manual the head light/tail light circuit is A/C.  I am adding LED headlights/taillight so I want to convert it to D/C.  My assumption is the resistors in the circuit bleed off some power since the incandescent bulbs are low wattage.  Any input would be greatly appreciated.  I am not putting a Baja LED light kit or light bar, just LED bulbs in the stock location and a small cube flood mounted on the handle bars.  I already have the LED bulbs installed in the stock locations but they flicker badly.
       
      Cheers,
      John

      Pred 50 Wiring Diagram.pdf
    • By AtvNewbie
      Can somebody help me on my issues? i bought new stator for my 1987 big bear 350 4x4, (1) it seems that the old owner replace the pickup coil with same color aftermarket pickup coil, i got no idea which pickup coil goes where on 2 spot, new stator have the right colored wire for each pickup coil btw, 
      (2) new stator got brown and green wire connecting  to cdi but my cdi got brown and red, anybody got idea if brown go to brown and green go to red? Thanks
    • By Brent Mason
      I have been trying to get my Griz600 running right for 3 weeks ! Grandsons used it and it quit running , no spark ! New stator etc and started but ran terrible ! Found a burnt capacitor on cdi . Installed used cdi and burnt it also but ran same as other cdi . Came to conclusion wire harness had short so stripped it and found some bad spots fixed and another cdi ran terrible again ! Bought another harness and same rough running ! Checked spark timing with light (put tdc mark on case and on pull start hub) and when it starts timing right on but will jump 25+° retard ! When timing is on tdc marks it has no power ! The stator is new but I am wondering if the pickup coil is triggering incorrectly ? Also had top end apart when I first started having trouble and although rings were good I installed new rings . Also new timing chain and check the valves , they were good also . It kind of seems to boil down to the last stator I installed new ? I have done trouble shooting on quite a few cars , trucks , dirt bikes and ATVs but this is frustrating me ! Just wondering if anyone has any ideas ? Carb was new last yr and I checked it ! I
      IMG_4379.MOV
  • Similar Tagged Content

    • By jolio
      Just got a '98 Yamaha big bear 4x4 in working condition (so far). Looking forward for some good information on this site about how to keep it alive.
    • By Muskyjim
      I recently purchased a 99 big bear 350 2x4 that was sitting for a while got it running and went to take it for a ride after about 10 minutes into the ride it stalled and wouldn't let me shift down into neutral tried rocking it back and forth but will not go into neutral...can anyone point me in the right direction on where to start?
    • By KotaGman
      My bear big fires up with the pull start fairly easy. My electric start worked fine but now doesn’t even try. I bought a new battery and the same. The odd thing is, when I start it up at times, the neutral or reverse light will light up at times... depending on if it’s in neutral or reverse of course... wondering if anyone knows where I should replace? 
      IMG_1575.MOV
    • By gareth leifheit
      Ive got a Big Bear 350 4x4 that has been sitting for a couple years. It was put away running but now the pull start wont move and the starter wont turn it either. Any ideas what I can lube up or bang around to loosen it up? Thanks
    • By John Victor
      My father-in-law gave my boy a 1999 350 Big Bear. It's been sitting in a barn for a bunch of years. It runs great! My boy has been riding a couple weeks now and it has developed a squeal coming from the front end when you get off the gas at speed. No noise during acceleration. At first I thought brakes. I took it for a ride and I don't think it is the brakes. I feel it is the front prop shaft U-joints, front differential or one/both axles. I pulled the fill plug on the differential and I can't find anywhere how much gear oil should be in there. My gut says up to the fill opening. It doesn't have a manual. It's wet in there, just don't see any gear oil.

      #1 Should I fill the differential with gear oil up to the fill opening?

      #2 How do I check or know if the u-joints are bad? That looks like a "Big Bear" of a job if they don't need to be replaced.

      #3 What else could it be? I don't think it is the front bearings. I jacked the front wheels off ground and no play in the right wheel. Very little play in the left wheel, looks like the lower control bushing is where that play is coming from. The rubber CV boots look original but all still intact. Wheels spin easily without any noise.

      Thanks for any help!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...