Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Tagged Content

  • Similar Topics

    • By jwline
      Friday evening went riding, rode for a good hour or so everything was fine. I went to take a short ride to the restroom (less than 100 yds away) and all of the sudden everything flickered and then just died out. Accompanying the problem I noticed the killswitch completely locked up. Once daylight hit took the killswitch apart to find it had shorted out and melted the plastic inside. Has anyone else had anything similar to this and if so what did you do to fix the situation? I have a new killswitch on the way to replace the obvious problem but was wondering could there be a bigger issue at hand. We tested with a voltage meter to make sure everything was still getting power from the battery and as far as we could tell it was.
      Any advice/info would be GREATLY appreciated.
      Thanks.
    • By Brent Wright
      What's a good size to start a 10 year old on?
    • By 92BayouB
      Hey there all,
      First off thanks for the board. My Bayou 220 has survived 3 teenagers and is on its 4th now. Up until  recently it has been a virtual tank....until I decided to fix it;)
      Noticed some smoking from the engine block (not exhaust) so figured it was time for a quick top end rebuild. Now that I have it all back together, it fails to start. I've pulled the starter rope until my arm is tired. 
      So I will be as detailed as possible and hopefully get some help.
      Completed:
      -New Head gasket
      -New Valve seals
      -New piston (standard)
      -New rings (standard)
      -All new seals
      -Cleaned up head and valves (didn't do any resurfacing, as it all cleaned up pretty easy)
      -All torqued to spec
      -Piston ring gaps all checked out
      -Valve clearances (Intake: .18mm, Exhaust .20mm). Not too tight, not too loose.
      Pros:
      -Engine IS making decent compression
      -DO have spark
      -Will fire for a split second if I drop some gas in the spark plug hole and pull start. Will NOT from carb and or intake valve. 

      Timing:
      So I followed the guide of: TDC
      -Flywheel aligns on the “T” mark on the engine site hole
      -Cam gear mark aligned with the cover mark
      Seeing as this is my first time doing a top end rebuild on an ATV. Here are my questions and concerns:
      -I didn't realize (dummy me) that there are 2 TDC's. 1- Compression, 1-Exhaust. 
      How do I know if I'm on the right one?
      -Does the cam need to be aligned a certain way when put back in? I just aligned the cam gear dimple with the cam and put it in. No alignment. 
      Thanks ahead of time. I feel like I'm 90% there, but I'm missing an important step for completion. 
    • By Bryzan3
      Looking for advice on what to try next I bought this quad and it’s has spark and fuel but won’t stay running only fires when I hold the starter button in even when spraying gas into the carb it still dies right away oil was milky white so I was thinking it maybe went under water 150 psi compression so I might be wrong but not a head gasket I am stuck Cause it should stay running with the straight gas through the carb so what should I try 
    • By NathanFisk
      I have an 2003 Kodiak 400 Automatic and for some reason the starter not engaging I’ve replaced it still nothing it spins freely but not engaging. It was running fine the day before I am no expert so can someone please help me
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...