Quantcast
Jump to content

97 bayou 300 clutch or tranny?


Gsk1500

Recommended Posts

My byou finally got running after I rebuilt the carb. I took it for a trail ride, and finished by riding her pretty hard up a dirt hill. At the peak of the hill it dropped out of gear, and had to be pushed home. It will still start, and idle. When I apply throttle it revs really high, and no matter what gear it is put into, it will rev high and take a few moments after i release the throttle to wine down.

I have pulled the clutches out, and it does appear the centrifugal clutch is worn. I took the dremel to it, and tried to get some relief lines back in there.

Before I reassemble and test, does anyone know if this is even a clutch issue? or possibly transmission/case related.

also can I make a gasket out of cardboard and Indian head just to test after  cutting grooves in centrifugal clutch?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By N00bie
      From Arkansas. Just bought a 2012 Gator 850i RSX because I could not pass up the price. BUT it has an idle problem. So, to be honest, I joined just to get a service manual. I have a choice: 1)Buy a hard copy: ~$100; 2)Buy a CD ~$35.00; Get a direct download for free posting 10 times; or get a download for $29.00 (subscription). Haven't decided what to do yet.
    • By ResQ91
      Hi Guys!

      New member and could really use your advice. I would have to believe this has been an issue for others but a search here came up with nothing......? (Probably me not doing search correctly)
       
      I have an 87 Big Bear 350 YFM350FWT
      The OEM Mikuni BTM carb is shot and would rather replace than rebuild.
      It is no longer made and I have had good luck with NICHE carbs so I ordered a #K-CRB-0006 This was what they said was replacement when ordered. This Carb only uses 1 Throttle cable. The Slide is linked so it uses one. (OEM had 2nd cable coming through top to move slide)
       
      Problem is when I ordered a replacement Cable from NICHE (#C-CBL-0061) the Cable wire is a little short, not allowing Throttle to return all the way down to Idle position. I called NICHE and they are at a loss. Haven't gotten back to me after 2+ weeks.
       
      What would you recommend other than a carb rebuild?
      Can I just use 1 of the OEM cables (It is the right length) and snip/disconnect the other that went to top of Carb for Slide?
      Or ??
       
      Thanks in advance for any advice you have!!
       
      Dave
    • By Louznmemind
      Howdy y'all, I'm trying to fix a neighbors 2015 Brute Force 300. Came in with hard to start and won't idle except on choke issue. I pulled the carb and found the pilot jet as well as the emulsion tube partially clogged. Cleaned up everything, put it back together, still having issues...  It will start right up on choke and will also start off choke if you give it just a touch of throttle but it absolutely will not idle unless it's choked just a touch. Also, excuse my ignorance but I'm assuming the "dial" thingy attached to the carb that turns in and out is for setting idle?? 
    • By dhallftworth
      Hi everyone, I received a 98 Yamaha Timberwolf from my brother for free, and I'm working on getting it going. 
      I am having the following problem: 
      The engine is backfiring through the carb. 
      I have done the following to try and get the four wheeler running: 
      Rebuilt the carb and set the air screw to 1-1/4 turn out and the circlip at middle position 3
      Replaced the coil, because the cable was loose at the coil end
      Repaired the main ground, coming from the battery
      Replaced the ignition switch, because my brother couldn't find the key. New switch tested good
      Tested the kill switch and it tested good
      New coil tested goodfor both primary and secondary coils
      Pickup coil resistance is at 195, which is correct
      My source coil, is where I believe the issue is. The resistance is 310ohms, and it should be between 428-523ohms
      When I opened the stator housing, there was significant oil, which I have read is normal. Does it sound like I'm on the right track replacing the source coil? Could this be causing my backfiring issue? It looks like the source coil is part of the stator assembly, is this correct? 4BD-85510-20-00 STATOR ASSY
    • By Sofaspud
      My 2008 can-am Outlander 800r is having hard shifting issues. Does anyone have a fix for this ?
×
×
  • Create New...