Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Tensioning chain (Kawasaki Lakota)


Recommended Posts

I've recently acquired a 1995 Kawasaki Lakota KEF300A1 that seems to have a pretty slack chain. I've found an owners manual that talks about the procedure to tighten it to spec, but it mentions "inserting a bar provided in the tool kit into the axle housing and turning it upwards/downwards"... the problem is I don't have the tool kit that came originally with the ATV. Its hard to tell from the picture (and not ever having done this before), but it looks as though this "bar" may just be a pry bar/leverage tool. Is that so and I could just use a screwdriver or anything that fits into the hole? or is this a specialty tool and do you know where I can find one?

Thanks

-Rob

 

Link to post
Share on other sites


You can use whatever works in the slot and doesn't tear up the hole.  400ex's have a carrier bearing that rotates and while there is a special tool, I just used a flat faced round punch and bumped it a time or two to rotate the carrier till the chain was tight.

Japanese ATV's, just like cars, take a host of specialty tools.  Most of which are unnecessary or unobtainable for your average DIY'er.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Leski991
      Hello,
      I have read many forum topics on this matter but have never found a similar problem. So i bought a cheap ass quad thats got all sorts of parts on it. It's a 1997(if you look the date on frame) Kawasaki KLF(Bayou) 300 EUROPEAN Model (atleast I think, since I'm from Europe), the engine is 1988 if I'm not mistaken and the CDI is 1995.-2006. ( 21119-1447, 6pin ). My problem is that I don't have spark. I would diagnose the issue but connectors from CDI to wiring harness have almost all different colors and I'm not sure if they are connected correctly (pictures below). Pickup coil is putting out around 400 ohms and is pulsing. CDI is being fed 12v by one y/r wire that is coming to connector and with 12v to one gray wire which is coming from ignition switch ( quad actually doesn't have ignition switch so I'm not sure if gray should be supplying power or not). Stator looks good cause when crancking all three yellow wires put out around 5v AC. Neutral light is also on which means the switch should be ok, if it even matters. I know it's not the ignition coil since I get no power nor any kind of pulsing to G/W wire that is coming to it ( and I even put another one on there just to check an it ended with the same result). I'm nowhere near proffesional around this type of stuff so any help would be amazing.




    • By Hodadical
      I've inherited a 1995 Lakota 300... it has the knob in the center of the handbar to twist to go into reverse, but I've notice when downshifting, you don't have to have the knob turned, it will shift right past neutral and into reverse which is a little dicey if not all the way stopped. I followed the linkage back and twisting the knob seems to actuate the lever on the outside of the trans, the internals just don't seem to care about this. 
      What is the likely problem and how back is it to get to? I've never been inside of one of these transmissions.
      TIA,
      -Rob
    • By chimmike
      Anyone know where to locate these, or generics? The generics I seem to find have the mount on the wrong side versus the hose outlet. PITA!
      Also, is the rear master cylinder rebuild kit any good?
    • By tomlad
      hi all first post  just found forum and the manuals / wiring diagram BIG THANK YOU
      im struggling to find the vin number on my frame? I m told left side of frame , lower, nr. in front of the gear pedal ?? haven't found it yet , is it numbers stamped on the frame or a commission plate ??
      main prob. no spark no power to coil , off to study the wiring info I've just found
      thanks again. tom
    • By NAVYSNIPER
      Has anyone ever attached a winch to the KFL 400, and if so how did you go about it the way the frame is configured??? I was going to attempt to attach a winch but seem to have a problem do to the frame configuration. Any ideas or suggestions from past experiences?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...