Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

2001 Kodiak 400 4WD Not Working


Recommended Posts

Hey, guys I’m at a complete loss now. When I bought this thing a week ago the guy (who I know) said it needed a new front diff, which he provided with the bike. I took the whole thing apart, replaced the diff, checked the splines on the axles and on the drive rod on both ends. The pinion gear splines all look good too. I put it all back together, including new wheel bearings on one side. Got her up on jacks, started her up, hit the 4WD button, heard the actuator engage, put her in gear and……Mike Ditka. 
The old diff I took out sounded like a bucket of nuts and bolts when I turned the input. The new diff sounds nice and smooth and the outputs turn nicely when I spin the input. The only thing I can think is that something is wrong with the actuator, but it sure sounds good when I hit the button. 
Does anyone have experience with this?  What am I missing?  Any help would be greatly appreciated. 
 

 

Link to comment
Share on other sites



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • eManualOnline
  • Similar Topics

    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By loudsubz
      Breaking in a 2021 420 rancher with manual shift. Has like 7km on it toal. The first thing I noticed when trying to shift to reverse from N when the engine is still cold is tough. I also have a hell of a time going from R to N. After I get it into first gear and start riding it around going up and down the gears are no problem, and going back into N and R when its warm seems fine as well.
      Do I just have to keep breaking it in and eventually it will smooth out?
      Also downshifting seems to skid the rear tires, kind of like its not rev matched properly and the engine breaking is dragging the tire for a quick second, is this ok?
    • By DrtyGrlKristin
      Just thought I'd start a new thread for newbies to the site!
      If you're new here, tell us who you are, where you're from and what you ride!!!
      Lets get to know each other a little better shall we?
      I'm not new to the site, obviously, but...
      I'm Kristin from Denver!!! I ride a 2008 Yamaha Rhino. She's my muddy baby!!!!!! Several aftermarket parts on her. She's good to me! We try and ride every weekend. This weekend we're off to MOAB! :woot:
    • By Otter9099
      What battery type is best wet cell, agm or lithium? Who makes the most reliable battery for atv's? I need to replace a battery on my qtv. It had a wet cell lead acid. What doe you recomend for a replacement battery that is not a fortune and that is reliable?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...