Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

DigitalDwarf

Honda ATC 200S goes only into first but wont move

Recommended Posts

So, I was out at Silver Lake State Park Sand Dunes enjoying a nice brisk morning. I was climbing all of the hills (sometimes having to down shift on the fly). I stopped my trike on a flat area and put it into neutral. I then put the bike into first gear and the bike wouldn't move. It revved up and the wheels sometimes wanted to move partly, but it wouldn't move.

I had to put the trike into neutral and push it out.

Now here is the dilemma:

Bike will shift into neutral and first, but when i try to shift into the other gears, the pedal will go down but the shift indicator does not spin indicating a shift.

I took the panel off to look and the clutch and gears and one of the bolts unloosened itself and is now bent. See pics...

So I fixed the bolt in the pressure plate, and reassembled appropriately, but now the bike will not shift into gear and engage. I am able to put the trike into first gear, but when I throttle up it will not moved (like the clutch isn't engaging. Any ideas why this?)

I tried to the clutch adjustment. I screwed it all the way counter clockwise then loosened it a 1/4 turn. The shifter pedal was almost to stiff to shift into gear at this adjustment, but I was still able to get into first by pressing down extremely hard. When in first it wouldn't move. I tried to loosened the screw clockwise at more intervals and it still wouldn't engage the clutch.

I think the pressure plate bolt bent when it hit the centrifugal clutch (see pic). Both clutches spin by hand, if that makes a difference. I didn't find much at the bottoms of the case except two or three small metal shavings.

My question is would this cause the bike not to shift or engage when I give it throttle?

Thanks

Caleb

100_0471.jpg

100_0473.jpg

100_0471.jpg.17faf89fc8add9bb02239cfaf02177c9.jpg

100_0473.jpg.e640f729af581ff495da5f2597a2c667.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Michael Rogers
      Anyone ever replaced the shifter shaft on one? Not sure on the year but assuming it is in the late 90's. Is it a huge task, splitting the case etc... thinking about buying it as my next project.
       
      Thanks
    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By Gary Skriba
      just got a 99 Kawasaki bayou replace the coil because the spark was very weak still have the same issue before it would start after a while that it would start everyday as long as you started it every day but if you let it set you play hell starting it looking for information on what could possibly be wrong maybe the CDI box not sure any help would greatly be appreciated thank you
    • By mrfartsalot
      I have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 that has a rev limiter when it is in any gear other than neutral, i have already fixed a bunch of stuff on it and would love to just bypass it if anyone knows how. Thanks for any help.
      video-1583184277.mp4
  • Similar Tagged Content

    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
    • By marcuslachance
      I
      I bought a Honda 250sx 1986 but the exhaust is broken. Apparently it's not possible to order a new one. I checked to order one on others compagny but there's noting.
      Do you know which exhaust it's possible to install. Is there a company who sold an exaust to fit on my 250sx.
      Sorry for my english
      Thank you
      Marc
    • By JenWal85
      Hope someone can help with this one.
      We took our 1984 Honda TRX 200 to the shop and they had it for about 2 weeks before they finally called and said that they had cleaned the carb and changed the battery and that it had started up.
      We went and got it and when we got home it would not start so we called them, they said bring it back in, so we did. They called us the next day and said they changed the spark plug, and that it was running. We went and got it again and it ran when we drove it off the truck.
      We parked it for about an hour because we were going to get ready to go on a ride. Well, it wouldnt start again.
      So we called them and they said the last thing they could do was order a new CDI box and put that on. I decided to just buy it myself, so I didnt have to pay them labor again. We put the new one on today and its still not starting.
      Does anyone have any ideas on what we could check to see what in the world is going on with this thing?
      Please and Thank you
    • By biggreen2010
      ok it will start up an run but quits a lot till it gets warm, but has a bad miss an wont idle, I have a brand new Honda carb on it, good gas flow, new plug, but when I let the throttle go below a quarter, it backfires through carb an tail pipe:confused: so it has never had any electrical work or mechanical work done...it just started all the sudden, I'm think it may have ignition coil breaking down, or cdi box going bad...anyone had this trouble before? let me know what you did to fix it. thanks:skeptic:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...