Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

ctindian

1987 yamaha warrior swingarm bearings

Recommended Posts



Have you tapped it in gently with a soft hammer maybe?

* Added issue to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the swingarm bolt gets rust and corrosion welded to the axle .spray with penetrating oil alot and soak it regularly for a day or so . Screw the nut back on backwards and leave a gap for the bolt to get moving .try hitting it with a rubber or brass hammer, after it starts to move unscrew the nut a little but don't go too far and ruin the threads.try hitting it with a rubber or brass hammer, next I try a block of wood against the backwards nut an whack at it,If it's real stubborn Get a large drift or center punch in the center of the threaded end of the and whack at with a big hammer . This can swell the bolt end so don't be stupid ,think your way through it as to NOT damage the bolt or nut.They can be very difficult to remove Good luck .

Edited by racers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ryan Hutton
      Hey guys i am new to this site. i have a quadmaster 500 and last year my brother in law had it out and brought it back. When we went to put it away it wont move now any suggestions i have the belt cover off now. With it jacked up it seem to take gear when its not running.
    • By Frankwhite247
      I'm looking to replace the hub bearings on my 400 trv . I was wondering it anyone had any experience with this machine ? That cold point me in the right direction as far as if the bearings nedd to be pressed in and out and if so how the did it . Special tools pullers etc . Thanks 
    • By mailman1
      I have a 96 Big Bear 350 2 x 4 and I noticed last fall that when I went to start it that the starter would not engage when I pushed the starter button. This spring I charged the battery to make sure that it wasn't the problem but still wouldn't start. I get a buzzing sound from the solenoid when I push the starter button but no sound from the starter at all.  I took the batt. cables loose and cleaned them on the starter and both solenoid posts still nothing. I can start it by pulling the starter rope with the 1st or 2nd pull no problem.  About 10 years ago or so I had the starter armature turned down as the shop said it was getting worn some maybe it is getting to that point again. Anyone have any ideas feel free to jump in.
    • By jimbog526
      I have a 2013 Honda Rancher ES that wont start. Last night after running the atv for 10 minutes I parked it for 2 minutes. When I came back to start it up the atv would not run. It was turning over. All electronics are working properly. The battery is strong. I sprayed a little bit of carb cleaner in the intake with filter off and the atv started for a second. I changed the spark plug and it still wouldn't run. Whats the next step to check before giving up and taking it to the dealership?
  • Similar Tagged Content

    • By Josh Boyd
      I have replaced the cdi box,spark plug,coil and stator but still no spark.
    • By Brenden
      Hi, I just bought a used 1990 warrior and the rear is sagging low like it has a lowering kit but I’m not sure, does anyone know what it could be?



    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
    • By Chase Cook
      I have a 2001 yamaha warrior YFM350x and started to work on it. The person who I got it from put a new top end kit in it. I already took the top end off and checked, brand new still. Had to clean the valves so it can get better compression. Put it back together and turned it over and and made good compression but also had a loud clanking noise at the bottom, put hand over carb and stopped making the noise when I turned it over. And won't start.  I know it is not the top end. Just cleaned it and valves. Need help trying to figure out what's the problem.. thinking it's the crank rod but don't know. If it is the rod can i just get a new rod for it?(would be great if so). Or does it need a hole bottom end . In need of help.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...