Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jermtheworm

1999 Honda 400ex - Aaarrrr!!!

Recommended Posts

I replaced my cam and now i can't get the thing to start. What did i do wrong? I lined up everything correct. I think. Anyone with some insight that could help would be greatly appreciated.:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites


i have a 99 400 ex with a big bore kit. I bought a new stage 2 hot cam for it and got the timing right. it cranks over but won't start. Looking at it today a little more...i think i have a bent valve. I pit the compression tool on it and only have 25ftpnds. not sure how to fix that. Nor do i have the tools. Also, i noticed that there are double springs on it too.is that normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites
i have a 99 400 ex with a big bore kit. I bought a new stage 2 hot cam for it and got the timing right. it cranks over but won't start. Looking at it today a little more...i think i have a bent valve. I pit the compression tool on it and only have 25ftpnds. not sure how to fix that. Nor do i have the tools. Also, i noticed that there are double springs on it too.is that normal?

A bent valve will definately cause that problem. If it is not sealing you won't get compression. As far as how to fix it I am sure Oxidized_Black has a pdf link for the manual listed and you can see what it will involve from there. Good luck and keep us posted with progress.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CK1999_400ex would be the best guy to chat with about this, but he hasn't been here for quite some time due to family matters. i will email him at his aol and see if he is busy. i emailed him before but never got a response ....

here is a manual in the meantime ...

https://www.yousendit.com/download/TEhWSlIzQzNveE94djlVag

couldn't upload it here, too big 124Mb's ....

Share this post


Link to post
Share on other sites


thank you everyone who led me to the right person to get what i needed. You guys are awesome. Now i have the manual...i can get my quad up and running:) I'll be working on it tomorrow mornin

Share this post


Link to post
Share on other sites
thank you everyone who led me to the right person to get what i needed. You guys are awesome. Now i have the manual...i can get my quad up and running:) I'll be working on it tomorrow mornin

That's what we do here at Quadcrazy. :yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By Rob113
      Hello guys! I ride a triton 450 super moto. i hawe change connecting road... Now all is okey,test drive ok manny km done. But there is one problem...i hawe buy a new accu. But the starter is verry hard rotate...almost stops.  So the motor is wery hard to start. I hawe trie connect the starter directley to accu and its the same thing.Before rebuild the starter has work normal.
      What hawe i done wrong?
      Sorry for my English:)
    • By Warren Miller
      Went to replace battery, then put the old one back on instead. Seeming as it didn't quite fit, I moved the battery on its side, and moved the wiring around a bit. Screwed connectors down into the terminal, now it won't start. Battery has charge, lights work,  but I hear clicking coming from the electric start, and the pull start will not work either. Could it be a bad wire or a wire that shorted??? it just worked right before I went to replace the battery. 
    • By JAGGERZ69
      i have a 250 timberwolf where the starter is sticking replaced wiring harness and solenoid and still sticking 
    • By Knave
      Kazuma Falcon 150 First successful start after several years of employment.
      She was relieved to find that nothing was connected, everything was cut off, incomplete. No pipes or pipes, parts are missing $ 175!There was hardly a screw, the fasteners had plastic fasteners! 
      Kazuma Falcon 150.mp4
    • By Bobbi-Marie Giordano
      I have a kazuma 250 utility atv, I believe it's a gator and this thing will not start for anything. I've got good spark and it will turn over but will not fire up. I can't find any kind of manual with useful info on this thing. Can any1 tell me what the stock car. Settings r on it so I can make sure they r rite.... I don't think tat s my problem but the more I can rule out the closer I can get 2 a solution. Thanks! 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×