shelbylynn

2006 Kawasaki Brute Force - Lacking Power

Recommended Posts

I have a 2006 brute force 750 it doesn't have the power it should and doesnt get up like it should the motor had just been rebuilt can anyone help me ___

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


I have a 2006 brute force 750 it doesn't have the power it should and doesnt get up like it should the motor had just been rebuilt can anyone help me ___

Most of the time the cam timing is off. Set the rear cylinder on TDC "R" for rear,and set your cam timing for that cylinder with the cam lobes down. Then take a 19mm wrench and place it at 12:00 on the fly wheel bolt on the left hand side and turn the motor over clock wise until about 9:00 and start looking in the inspection hole for TDC "F" for front,and set your cam time again with the lobes down.

What happens with most people is the do this but when they start turning the motor over they see the TDC F but it's only at 3:00 and they set the cam there.It has to go past 3:00 thats why I say start looking when you get to 9:00.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Okay thayd not the problem it had a ton of power after it wad rebuilt then it went into limp mode and we reset it now its doing this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


I haven't checked it but it seems to have great compression

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
Okay thayd not the problem it had a ton of power after it wad rebuilt then it went into limp mode and we reset it now its doing this

When you rebuilt it did you put new valves in it,and how much time is on the new build?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
  • Similar Content

    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By kiwisteve
      Hi Folks
      MY Ltf 400 has power and electric start turns motor over, but wont start...
      seems no spark
      im told stalled in paddock and wont start again
      any suggestions please
    • By oleskool
      have an 05 750, and she bangs out when you give it gas.
      Idles fine. Also the belt light is flashing, even after a new belt was put on.
      Any ideas?
    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By tmaterman
      Hi guys! First post here...bought a Bruin, as mentioned above from a buddy. It had been parked for a few years at his house..unused. Bought it from him at a steal and put a battery in it, new gas, etc...fired right up. It is cutting out now, but I suppose that is just the carb/fuel system needs a good cleaning. Ordered a new carb and hope that gets it going good!