Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Fourwhels

2004 Suzuki 400 - Stator Problem

Recommended Posts

I am having a problem with my stator, I have a 2004 suzuki A400F 4x4 auto quad. I have been told that the stator may have built up a glaze because of old oil. My question is can the stator be cleaned up.

Share this post


Link to post
Share on other sites


yeah it should be able to be i havent had this problem with anything but yeah just pull it out and clean it up. I just replaced my with a ricky stator and it works great

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By mmmPUDDIN
      I've had this machine for 2ish years, has ran great up until winter. Sometime during then, I managed to break the exhaust right before the muffler. The summer before it had a hard time idling, but we fixed it by cleaning the carb, and messing with idle. Near the end of last year, the only way for it to fire was the have full choke, and full throttle, and the engine bogged down and you had to keep on throttle for 25mins. Over winter, the throttle had dislocated, and I got it back in place. We got it running, and all was good. Spring came along, and now it doesn't start at all. A fluid is coming out of the exhaust, and I'm told it could be water from over winter. I checked the airbox, and the air filter isn't for this quad, it also is barely sucking air. There appears to be little to no compression, based on this. I'm pretty sure the engine is flooded, as the spark plug produces a spark, but is oxidized. I don't know how the previous owner treated it, or when it's last oil change was. A bolt on the engine has either oil or gas seeping through it,abd was loose. I tightened it and it consisted. The engine is basically positioned in the rear, and it needs a good clean, I don't have a pressure washer, so I can get the built on dirt off. any recommendations on how to get the beast started again?
    • By Kevin Nicoll
      Anyone familiar with these models? Its a new to me quad, picked it up for basically nothing... Just time and materials now, this looks expensive. 




    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
    • By mrfartsalot
      I have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 automatic and i was wondering witch atvs it shares parts with i know it shares some with artic cat. Any info would be helpful.



  • Similar Tagged Content

    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
    • By Homestead
      My bayou was running. Turned it off. Went to start it again about 20 minutes later and nothing.... no electrical power. No lights, no neutral indicator light. Battery good. Jumped starter and it turns over but doesn't start. I'm not sure what the problem could be. Maybe ci igniter or rectifier?
    • By JPRICE1981
      Hello everyone !! Looking for some help !! Im wanting to check my stator and pick up coil with a ohm meter and cant seem to find a guide that tells me what to read and what my reading should be !! Any help would be great !! THANKS IN ADVANCE !!
    • By JPRICE1981
      Hello Everyone very new to working on ATVs and pretty sure Im getting ready to ask a stupid question !! but here goes !! should i have oil in my stator compartment on my suzuki 500 ?? this bike is backfiring bad and running rich when i pulled the plug to set it at TDC to check the valves I find that there is oil on the flywheel and Ive never seen this on any other ATV before any info would help !! Pretty sure I already know the answer but if you all could entertain me I would be greatfu !! THANKS IN ADVANCE !!
    • By revid
      I have a 2003 trx 350 fourtrax thats not charging .I replaced the rectifier last yr and want to know how I can test it or the stator with a multimeter? I tried to download the manual here but the link must be dead cause I can't get anywhere with it. Iam attaching a pic of my meter so someone can tell me what settings cause I don't know alot about multimeters.Thanks


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...