Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

handyhiker

92 Suzuki 160

Recommended Posts

I have a chance to pick one up in decent shape. I just plan on using it around the yard. I like the racks front and back. The guy is asking $400. It has sat in a garage for several years and would need some to get it running. Are these a dependable quad once you get them going? Any major issues?

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Victor
      My father-in-law gave my boy a 1999 350 Big Bear. It's been sitting in a barn for a bunch of years. It runs great! My boy has been riding a couple weeks now and it has developed a squeal coming from the front end when you get off the gas at speed. No noise during acceleration. At first I thought brakes. I took it for a ride and I don't think it is the brakes. I feel it is the front prop shaft U-joints, front differential or one/both axles. I pulled the fill plug on the differential and I can't find anywhere how much gear oil should be in there. My gut says up to the fill opening. It doesn't have a manual. It's wet in there, just don't see any gear oil.

      #1 Should I fill the differential with gear oil up to the fill opening?

      #2 How do I check or know if the u-joints are bad? That looks like a "Big Bear" of a job if they don't need to be replaced.

      #3 What else could it be? I don't think it is the front bearings. I jacked the front wheels off ground and no play in the right wheel. Very little play in the left wheel, looks like the lower control bushing is where that play is coming from. The rubber CV boots look original but all still intact. Wheels spin easily without any noise.

      Thanks for any help!
    • By Jeremy Morris
      If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 
      I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal
      50 shipped in the US and 55 to Canada

    • By Ed Zeppeli
      Hi,
      Oddly I'm having  a hard time ordering front brake shoes for my '98. 
      I'd appreciate recommendations on decent, widely available shoes if possible. Ideally available in Canada on short notice.
       
      Thanks much,
       
      Warren
    • By Billy Aldrich
      2001 Honda foreman 450s manual shift. i can shift through the gears when the ATV is off, but when I turn it on, I can shift into first, but I cannot shift to second or even back to neutral. Same with reverse. I can get it into reverse but cannot shift out. If i turn it off it will shift back fine, any idea? I just bought this and fear I got screwed over. 
  • Similar Tagged Content

    • By Jason Magnone
      As stated above working on a 1999 Suzuki LT-F160. I think I’m having trouble with the carburetor. I keep fouling spark plugs. Full disclosure, I did make a poor attempt to “rebuild” the carb (that’s why I think that’s the issue). No idea if the new parts are at the correct “settings” (gaps and such) I believe the starting point is 1.5 turns from bottom out on the adjustment screw (is there another adjustment I don’t know of?).  Doesn’t feel like I’m getting gas drawn through the carb (clogged jet maybe?), the plug isn’t wet at all (assuming why they’re fouling?) Not a great deal of experience working on carbs and not having much luck on finding a lot of info on the 160’s.
      1st- by chance can I swap out the original carb (13200-02C03) for an LT 250 model (think the HA01050). They’re only about $30 apposed to $200. That would at least narrow down if it’s a wiring problem or carb issue.
      2nd - The wiring has been minipulated at least a dozen times (before I acquired it, my cousin got it from a buddy kind of thing). Hopefully don’t have to dig into this too much as it’s currently a bit if a mess. 
      I was told it ran last year... 
      Any imput would be greatly appreciated
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By Steve1266
      I went out to ride my quad today. When I started it up it ran for a minute, then died. Since then it will turn over but won't start. I've check the spark plug and get great fire. I have had this quad for about 6 months, and very new to breaking it down. But need help. Thanks
    • By evlsnke
      loud clicking, snapping noise under load when accelerating.
    • By thesandmanisme
      Hey, does anyone have a pdf for service manual on an LT230? Having some issues.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...