Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

SweepinSip

2011 Polaris Sportsman 850 - 4WD Not Engaging

Recommended Posts

I have a 2011 Polaris sportsman 850 XP, and recently my friend decided to drive it off a thirty

foot cliff and it landed hard on both of the left wheels setting them off both of the beads. After he got back to me and let me know what happened I took my truck over to the crash site and

the initial damages didnt seem to be that bad, other than the tires. After I got on and turned it on and put it into gear i noticed he broke the buttons for the winch, no big deal, but then i tried to put it into 4x4 and it didnt go into it, it stayed in 2 wheel drive.

Now the question is what is wrong and what are the parts i need to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites


turn the key on but don't start the bike, and engage the 4wd button and listen if you hear the actuator. you might have gotten lucky and just had a connection pop out if nothing makes a sound (actuator).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By vonda flynn
      I need help please. This is all new to myself & my husband. We have gotten 2 used fourwheelers so we can ride with our kids (kids have go carts). One of the 4wheelers is a 1998 Suzuki Quadrunner 500 4x4. It has rearend trouble. 
      We are having a difficult time finding new or used parts, & no luck with aftermarket parts. 
      Hoping someone here can help. We were told by Suzuki dealership that some Artic Cat parts will interchange, but he wasnt sure which ones & said there are companies that produce aftermarket parts, but wasn't any help there either. 
      Any help or information is greatly appreciated.... Thank you.



    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By Enad Nessumsar
      Forward 4x4 works fine but only 2 wheel when shifted into reverse. Can I fix that? ...How please?
      Head scratching!
  • Similar Topics

    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
    • By cody75
      2016 sportsman 450ho cranks. Good spark, removed injector getting fuel no check engine light no start
    • By Abbeypalm
      While cruising, my 2011 750 king quad suddenly shut down. As it happened, red lights on the display flashed. Any ideas? My head lights suddenly stopped working about a week ago, if that helps. I have no power at all. Thanks 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...