Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

donny1990

06 ltr450 wont stay running

Recommended Posts

i have an ltr450 that i just had a full motor build with je 13.5:1 piston hot cams the works,when i start it runs for a few secs then dies it also has a power commander does that have to be recalibrated?

Share this post


Link to post
Share on other sites


What was the pc calibrated for? Stock? If so it might need a new map as those add ons might go beyond the pc capabilities.

Sent from my SGH-T989 using Xparent BlueTapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

  • Similar Topics

    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By ENG243
      Hello 
      I have a 1994 Kawi Bayou 400 which had been running well until it sat for about a month. I left the carb dry while it was park and the temp had dropped below 0C in this time. Pulled it out last night to go for a ride and it fired up just like it should but noticed when I started to head down the road I could hold it to the bar and it didn't seem to accelerate. Lower gears weren't as noticeable but 4th and 5th it just seemed to have no acceleration and half or full throttle  made no difference. if I tried to go into 5th gear with any throttle it would stall. I turned around and just poked home very slow and it seemed to stay running but this was between 15 and 20 km/h max. 
      I have taken the carb apart and it appears to be clean and nothing stood out on inspection to have dirt or ice. Is there something I should dig more into? 
      I have checked the plug and it appears to be sooty with easily rubbed off carbon. I plan to get a new plug today and test. 
      compression with the throttle wide open is 175 psi. 
      I have opened the drain plug in the exhaust thinking there could be a mouse in the exhaust or something but no difference. 
      I do find the engine is tickity compared to my 2000 Honda but I am not sure if this is just me looking for issues or if it has always been this way. 
      If anyone has any insight I would appreciate it.
      In the last 6 months I have done new oil and filter ( mystik synthetic) 
      new Peak RPM CDI 
      I have noticed the fan comes on more often with the new CDI, could this be a program thing?
       
      Mike
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By JacobSlabach
      So this’ll be long I’ll give all the background first to see my issue skip to the ***
      Hey I picked up a pit bike and a foreman for 800 the pit bike was running but the foreman was locked up.  Sold the pit bike but when I took the top end off the piston I only found half a piston left.  So knowing the rest of the piston was down in the crankcase I knew it had to be pulled and gone thru completely.
      to pull the motor I went ahead and pulled the rear end off and unbolted the front diff to pull the drive shafts and pull the motor.  Now I have the motor torn down completely and have all the parts of the piston removed.  I know the rod and crankshaft is shot (heat discoloration and too much up and down play rod to crankshaft).  
       
      ***so I’m wondering while I have the motor apart what should I check for?  I know this motor died from heat as the oil in the head smelled like popcorn.  So what should I check to make sure I fix the issue (overheating I assume) and not just the symptoms (blown up motor lol).
      so put simply I don’t want to just rebuild the motor to have it overheat and repeat the process after 5mins of running
      Here’s some pics





  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...