Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

brandon2013

2001 Yamaha Raptor 660 - Speed Limiter

Recommended Posts

Hi everyone I have a 2001 raptor 660 and I had it up to 75 mph and everyone says there is this speed limiter that won't let it go over 75 mph. I was wondering what you could do to make it go over 75 without different gearing or sprockets. Could you remove this limiter somehow. Thank You everything is stock besides the K and N airfilter

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Timothy Doerr, Jr
      Hey y'all. I have a Yamaha ymf 250 BearTracker. I got this thing for free from people whose son tore it to hell. So it wasn't in great shape to begin with. i.e. no indicator lights (neutral light for instance), no ignition switch or key( wires were twisted together to make it run), get the picture yet? 
      So when it ran it ran rough and I got it running for a year or two, just something fun for the kids to ride on with me on gravels.
      Now just randomly, the start button stopped working so I had to jump the solenoid, then put a temp start switch in. Kill switch would still work. 
      However, the thing has no spark what-so-ever. I've check continuity through the start button and it shows the contact is working, ohmed out the stator, everything is in spec, the reg/rec tested fine as well. I've replaced the solenoid on the off chance it could've been bad and the cdi unit as well, along the the little solenoid relay unit. I'm still getting no spark. The spark plugs is new as well and the coils to the plug have been tested and are good. I've tested and trouble shooted everything I can on this quad and no luck. I watched countless YouTube "no spark" situation videos and it's not helped. Does anyone have any tips or tricks I could try? Would really appreciate some input on this. Thanks!
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      If we had a dollar for every time the question “Which is really faster, the 700 or the 450?” shows up in our inbox, mailbox, or voicemail, we’d be putting this magazine together from a bungalow on a barely inhabited tropical isle named Quadhama.
      http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1603755,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By crazynordlander
      Hi All,
      I live in Minnesota and bought a 2016 CFORCE 500 HO. I am in hope to see if there is anyone in the US that is experiencing this sudden drop off in RPM below 4000 RPM. I have uploaded some videos of my issue on YouTube. I will list three of the four I posted. The fourth can be found on my channel but it is a comparison between my Polaris 570 and my CFORCE 500.
      I quit on my first dealer because we just did not mix well together. I brought it to another CFMOTO dealer that just became a CFMOTO dealer in January 2016. They are in a large ranch and agriculture area in a neighboring state that is pretty close to where I live. They have close to every brand available. They are a much larger dealer than the first one I bought the unit from.
      I brought the unit three weeks ago to them and they have worked on it a good solid week and have given up on it. I have read reports from owners in Canada that the dealers there were aware of the issue and have had success in fixing the herky jerky drivability issue.
      I am picking it up tomorrow and bringing it back home. It has been to the trails of the Black Hills this year and was new in late April. 300 miles on it. It has never changed. Very hard to ride on the trails or when I herd livestock.
      Here are the links to my videos.



      I can't accept that this is normal operation. Does anyone from CFMOTO China scan these posts?
      I need help that CFMOTO USA has not provided.
      Thanks
      Kevin
  • Similar Topics

    • By Stephanie Webb
      I have a 2000 500 quadmaster lta an just rebuild the gear box an my high gear is like nuetral will not move but all other gears move nothing looks broke just need some help cant figure out what gear that would be or if it could be the shifter fork 
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
    • By cfauvel
      ok help so according the service manual, Idle Air Mix Screw (aka Pilot screw) should be initially set to 2.5 turns out from fully seated.

      If I do that the motor doesn't want to start or stay running...right now the pilot screw is probably somewhere near 5 turns out....I'll take the carb off tomorrow to count to know for sure.

      mind you the carb got a new float seat,float needle and various other components in the kit.

      To get the motor running I hard to turn the pilot screw out quite a bit, and turned the idle speed screw in quite a bit...I didn't hook up an inductive tach to know what it is idling at, but does sound about right.

      What should the idle speed adjustment screw initially be set at (the one that has the black cable sheath with a knob you can twist easily)?

      Is there a special tool to turn the idle/pilot mix screw whilst the carb is on the running motor? I am using a slotted screw driver bit (normally goes into a driver) by hand..makes it hard to turn the driver and hard to tell how many turns .
    • By Bryzan3
      Looking for advice on what to try next I bought this quad and it’s has spark and fuel but won’t stay running only fires when I hold the starter button in even when spraying gas into the carb it still dies right away oil was milky white so I was thinking it maybe went under water 150 psi compression so I might be wrong but not a head gasket I am stuck Cause it should stay running with the straight gas through the carb so what should I try 
    • By Devon400ex
      Quad seems to be hitting the rev limiter cutting out at a certain rpm almost like a consistent bog at a certain rpm, have replaced the cdi and continued with the same issue even replaced the carb and the same issue continues help
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...