Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    Join QUADCRAZY ATV Forum today for FREE! We keep these forums clean and user friendly. All first posters will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first post is approved, you will no longer need to got through an approval process. To gain immediate approval and a NO ADS experience, consider subsribing to our Premium Membership.

2002 Honda 400ex - Won't Start


terry001
 Share

Recommended Posts

Hello fellow riders. new to this. I have a 2002 Honda 400ex. Just picked up. It will not start. Owner said it was running a few days ago.(LOL). Quad was all together when picked up. spits and sputters and back fires.

This is what I have done.

#1-checked fuel--OK-Spayed starting fluid--no start

#2-check spark--OK

#3-check compression-100-110psi

#4-Pulled valve cover off and check timing. Timing good. top dead and cam at two lines even with head.

#5-doubled checked timing again-OK

#6-6 of 8 bolts holding valve cover stripped.Don't know if this affects anything.

#7-decompression seems to be working-only rotates one direction. Manual dosen't seem to say much on it works.

Any advise would greatly help

Thanks

Eger rider

Link to comment
Share on other sites

i would take the carb off and give it a really good cleaning, check the needle and seat at the float and make sure needle has a nice point ... i would remove as much as i could with the inards and clean thoroughly using a stripped twist tie to get everything cleared out ... lots of spray carb clean and if you have a compressor to blow it all out, all the better ...

Link to comment
Share on other sites

i would take the carb off and give it a really good cleaning, check the needle and seat at the float and make sure needle has a nice point ... i would remove as much as i could with the inards and clean thoroughly using a stripped twist tie to get everything cleared out ... lots of spray carb clean and if you have a compressor to blow it all out, all the better ...

Thanks for the response

I cleaned the carb pretty good. I forgot to mention that I pulled the quad behind the truck and still no start. I'm a pretty good tech but damn this thing has got me stuck.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...