Quantcast
Jump to content

Search the Community

Showing results for tags ' start'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Discussion
    • General ATV Discussion
    • General Talk - Anything Goes!
    • New Members Area!
    • Where To Ride Your ATV
    • ATV Picture and Video Sharing
    • ATV Racing & ATV Events
    • ATV & Off Road Modifications
    • ATV Tires and Rims
    • This vs. That ATV & Off Road Comparisons
    • ATV Trailers, Haulers, and Attachments
    • Hunting, Camping, & Outdoors Forum
    • ATV Laws, Legal Issues, and Policing
  • Regional ATV & Off Road Forums
    • Northeast ATV & Off Road Forum
    • Midwest ATV & Off Road Forum
    • South ATV & Off Road Forum
    • West ATV & Off Road Forum
    • Other Region ATV & Off Road Forum
  • ATV Manufacturer Specific
    • ATV Forums By Brand
  • UTV Side x Side Manufacturer Specific
    • UTV & Side by Side Forums By Brand
  • Other Powersports, Offroad, and All Terrain Vehicles
    • Kids ATVs and Youth Off-Road
    • ATC 3-Wheeler Forum
    • Dirt Bike Forum
    • 4X4 Trucks and Jeeps
    • Water, Snow & Other Powersports
  • QUADCRAZY Classifieds
    • ATV For Sale? Post it here.
    • Stolen ATVs
  • QUADCRAZY Supporters
    • ATV Links & Partners
  • ATV News, Magazine Articles, Product Reviews
    • ATV News, Articles & Press Releases
    • New ATV Products, Reviews & Tests
    • Manufacturer & Aftermarket Promos
  • QUADCRAZY Announcements & Support
    • Announcements/Support
    • Website How To & Feedback
  • Yamaha Grizzly Owners's Topics
  • New York ATV Riders's Group Forum
  • Michigan ATV Club - St Helen, Mio, West Branch, Rose City's Lets ride Michigan trails this season!
  • Michigan ATV Club - St Helen, Mio, West Branch, Rose City's Up coming season
  • Kawasaki Bayou 220 Restoration and Repairs's Topics
  • Ride Red's Videos
  • Ride Red's Ride Red Forum
  • NYC 2 Poconos/ Scotrun ATV Riders's ATV Upgrades
  • NYC 2 Poconos/ Scotrun ATV Riders's Quads
  • Mechanics Club's Topics

Categories

  • ATV News and Articles
  • ATV New Products & Reviews
  • ATV Racing & Events
  • ATV Ride Reports

Calendars

  • Community Calendar
  • ATV Racing Events
  • ATV Poker Runs and Riding Events
  • ATV Swap Meets
  • Other ATV & Off Road Events

Categories

  • ATV Repair Manuals
    • Arctic Cat ATV
    • Can-Am BRP ATV
    • Cannondale ATV
    • CFMOTO ATV
    • Hisun ATV
    • Honda ATV
    • Kawasaki ATV
    • Kazuma ATV
    • Kymco ATV
    • Polaris ATV
    • Suzuki ATV
    • Textron Off Road ATV
    • Yamaha ATV
    • Other ATV
  • ATV Owner Manuals
    • Arctic Cat ATV
    • Can-Am BRP ATV
    • Cannondale ATV
    • CFMOTO ATV
    • Hisun ATV
    • Honda ATV
    • Kawasaki ATV
    • Kazuma ATV
    • Kymco ATV
    • Polaris ATV
    • Suzuki ATV
    • Textron Off Road ATV
    • Yamaha ATV
    • Other ATV
  • UTV Side by Side Repair Manuals
    • Arctic Cat UTV
    • Can-Am BRP UTV
    • Hisun UTV
    • Honda UTV
    • Joyner UTV
    • John Deer UTV
    • Kawasaki UTV
    • Polaris UTV
    • Textron Off Road UTV
    • Yamaha UTV
    • Other Brands UTV
  • UTV Side by Side Owner Manuals
    • Arctic Cat UTV
    • Textron Off Road UTV
    • Can-Am BRP UTV
    • Hisun UTV
    • Honda UTV
    • Joyner UTV
    • John Deer UTV
    • Kawasaki UTV
    • Polaris UTV
    • Yamaha UTV
    • Other Brands UTV
  • Other Files

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location

miles from

About Me


My Garage

Found 133 results

  1. Hello Just signed up, as I've had a recurring problem, and need some help. To start the bike I have to put the choke on all the way and 4 squeezes on the gas, Then as I push the start, I slow squeeze the throttle about half way for it to catch....If I miss it, then it will take 5 mins of slowly finding the sweetspot on the choke in unison with some throttle squeezes. Then I have to to hold the throttle to keep the bike going, using the choke will stall it out. after about 3 mins of holding the throttle, I then can let it go, and it idles fine, and runs fine. If it sits for a few hours it's only slightly hard to start, but a few days of sitting, and it's a lot more work. Had the bike serviced they couldn't figure it out. They swapped peticock, plug, new gas, all new lines, new throttle, and cable. Said the carb was fine, and clean. New air filter, said fuel pump was fine, no leaks around carb boots, new battery, new rectifier. Ran some sea foam through it....Runs Great.....Just such a pain to start... Thanks
  2. Ok letting this unknown atv sit overnight it started and ran for 15 sec or so. So this should mean valve spec is ok set at .003, electrics work, why would an overnight rest do this? Yesterday I was getting spark, fuel into carb and to the cyl, so what gives?
  3. It has spark, compression, gas, new cdi box, coil, alt, ignition switch but still wont start! The handlebar starter button doesn't work most times. Sprayed starter fluid - still nothing. Shift indicator lights up & horn works. I can't figure out why this just wont start. Any advice and I'm all ears.
  4. Let's hear all there is to know about you ladies! Where your from and where you've lived. Kids or no kids. What you do for a living. Why you ride and how you got started.
  5. I have a 2005 king quad 700 that won"t start.its getting plenty of fuel and spark.The last time it started it back fired and quit.hasn"t started since.Any ideas whats wrong?
  6. I am hoping that someone here can give me some more ideas. Our poor old red 300 won't start. We rode it, running fine, shut it off and now it won't start. Have gas to the carb and spark at the plug. Valves are adjusted. Still won't start. Tried a little starting fluid in the air chamber and still won't start. This poor old machine has 7000 miles on it. That has to be an Arctic Cat record! And I have never touched the engine besides setting the valves. Unfortunatly it looks like it only has 60 psi of compression. Don't understand how it could be running fine and then nothing. Someone give me a clue as to what I am missing or what to check. I was going to rebuild the top end this next spring but didn't want to do that this winter in a non-heated garage. Any help?
  7. the start button quit working so i intalled new one, still nothing, it will not try and start at all like its not getting and power to the button so i thot its the cylinoid (which sits next to the battery which is above the left back tire) I put brand new one on still nothing...when i jump the cylinoid with a piece of copper wire it starts right up.... is there a fuse or something that leads to the starter button that could be blown? I took the seat off and tracked the wire from the cylinoid to the starter button and i noticed the wire goes into something that is wrapped in some kind of black rubber plastic looking square shaped thing... the wire goes in one side and out the other? what is inside that black rubber thing? a fuse? could that be the problem? i dont want to cut it open if i dont need to..... all help is needed thanks....
  8. Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
  9. My wolverine has a new carb kit, new battery cranks over and over take it to the point of killing the battery to start sometime.... but it I give a tug on the start rope while I'm cranking it with the starter it fires right up.... any advice?
  10. I have a 1989 Yamaha Moto 4 250. It starts right up on first pull and runs like a champ. However there is a reason I'm having to pull start it. When the bike is running the lights and the kill switch work but when the bike is off I have no power. The battery is brand new. Do I start with the regulator or maybe the CDI? I wasn't sure if the coil or the starter had anything to do with it. Any feed back would be greatly appreciated.
  11. If you keep the starter button down it will run alittle let off the starter and it dies ? HELP
  12. Turn on key, put it in Neutral, lights on steering column light up. NO head lights and the electric start switch will not work. Let is sit for a few hours, started right up. Sat over night and same issue. Checked fuses and they were good. Battery is giving 12 volts. Opened up the ignition assembly and it isnt getting any power it comes up as a .01 on the volt meter. Pulled the spark plug to check for spark and NO spark. Will not pull start either. Unhooked the battery checked the spark while trying to pull start it and got a weak spark. Pushed it into the garage and it sat for 2 days. Turned the key and pushed the start button and it cranked but the spark plug wire was off so plugged the spark plug back in and pushed the start button and nothing. If you jump the solenoid it will crank over but not start. Soo confused , anyone have any ideas?
  13. So I went through the top end and then put everything back together and did break in and then probably 3-4 rides. Now my start button doesnt work but i can jump the solenoid and it starts right up. I looked for bad connects and didnt see any. I then replaced the coil and got nothing. So before i blow more money on something i dont know if it will work, i would like your guys opinion on what it would be. Thanks. Oh and it is a suzuki 160 '91
  14. I have a 1988 Suzuki quadrunner 250 4wd it will run if I pop start it but it will not run if I elec. Start or pull start I repair crab four times I got spark compression is good . When it is running it runs fine but I let the gas go it dies please help thank you
  15. I just bought a Used Kodiak, that I will be using mainly for Ice fishing, and it ran fine at the guys house started right up and everything seemed fine. I Got home and Hopped on to take it off the trailer, i Pressed the brake and hit the button and it turned over, fired up and then dies. (it starts cold so I was not concerned.) When I hit the electric start again there was no noise or anything, Just the coolant indicator light illuminates when ever I hit the button. I cycled through the shifter (park, reverse neutral, and drive,.) and then hit the button again, with the same result. I noticed the park light does not illuminate, but the reverse and Neutral do. I tried starting it in Neutral, and again nothing it just illuminates the coolant light. SO am I doing something wrong? I finally put it in neutral and pushed it off the trailer, and started googling. I have not seen anything on this being a problem or even what it would indicate. Any help appreciated.
  16. I need help/ideas please! I have an 04 Eiger 5 speed. Runs great and pull starts. Only clicks at the solenoid when trying the electric start. Replaced connections, solenoid and starter!! Battery charged, still just clicks at solenoid!!! All lights work, I'm at a loss. Could it be the neutral relay? Anyway to test that? All fuses are good. Very frustrated.
  17. Bought 4 wheeler for kids. Used to run and soon as it was put in gear it died. I have put new carburater, new plug and battery. The neutral light won't come on. I replaced the solenoid, then the positive battery cable and today put new relay assembly on. Still no neutral light. Not getting any juice and I don't know why.
  18. [/size]l Black"] my grandsons scrambler will turn over but not start, if I spray gas in the carb it starts right up and runs for a few seconds, any suggestions
  19. My normally problematic to start 05 500 4x4 (carb/fuel issues) has been fine the last couple months after tearing down carb and cleaning again etc.. It has turned very cold, I have been running it every 5-7 days and it has been starting. Need it BADLY BADLY right now, snow storm is almost here, and now no start. It is much colder than usual. Can someone tell me how I might try to start it?? I did not try starter fluid, I don't know where to spray it?? Air intake?? But not sure where that's at? Sad I know, I don't maintain it myself. If someone can help me I would appreciate it. Thanks.
  20. New guy here having problems with a 230s that I just picked up. Lets start with the basics: Quad has good compression, good spark, carb has been cleaned thoroughly and set to factory specs, the limiter has been set for winter riding as it is 10 degrees here in NY. The quad will start with 2-3 kicks if you spray a little starting flued in the carb and open the throttle all the way. It will run for about 5 seconds and then shut off. We did try and "bump" start it behind the truck. It will run and ride as long as the throttle is open but will not idle. What am I missing here? A carb kit is next on the list but I find it odd that it will run and drive after being bump started but not with the kick start. Thanks for any help!
  21. I hope someone can help with this problem. When trying to start the ATV after it has been sitting for as little as overnight, it has a VERY difficult time starting. The starter motor is fine, tested within specs. Once the motor has started, you can let it run for a minute or so, shut it off, and it fires right back up. If I run it for about 500 yds and turn it off for an hour, it will start right back up. It just seems that overnight or longer creates this starting issue. Air temperature doesn't affect this. I've replaced the carburetor, a new battery, & a new spark plug. All wires related to starting were tested and were within specs. I thought maybe it was an issue with some electronics that get heated by the motor and function properly, so I put a hair dryer to different components to heat them up to see if that fixed, no joy. I've been told that these are usually hard to start, but this is almost impossible and I"m afraid I'm wearing out the starter motor. I don't understand why once it starts I can turn it off immediately and it'll fire back up. Has anyone had a similar experience or can recommend next steps, either testing or part replacement? Thanks.
  22. I had a dead battery. Replaced it and now wont start. I press the brake, turn on the key. The lights come on & fan also but it does not turn over. I noticed that the brake lights do not come on also. Is there a relay that failed somehow?
  23. I've got a 07 Honda rancher 420 manual shift that won't start. I turn the key and hear the normal fuel pump sound, green neutral light shows as well as a Red light that says E1 when I hit start it dose nothing. Lights work,I changed spark plug but that didn't help. I'm not a very mechanical person and have no idea what the issue is. I wrode it 2 weeks ago and had no issues then but now it's useless. Any ideas? Thanks
  24. I got my first quad two days ago, a 93 Yamaha blaster 250. The day after I bought it, a buddy and I were taking it around his grandmas yard in the foot deep snow. After letting it warm up (8 degrees outside) we rode it around for about an hour, stalled a few times due to its our first time riding a manual quad. I went into a snow bank and the quad stalled, I went to kickstart it but it wouldn't tun over, so we moved it to level ground and tried again. No luck, after about 10 minutes of trying to kick it over on and off, it made a weird sound out of the tailpipe, kind of a "pooft" sound, kind of like a small backfire. We looked around the interwebs and assumed it was the packing. Went down to our local yamaha dealer and bought some FMF exhaust packing. (the exhaust that is on the quad now is a DG) We repacked the muffler and reattached it. Went to to kick it over and still the same sound but a little louder. I contacted the guy i bought it off of (a mechanic who Ive known for years and trust) and explained what happened. He said it sounded flooded and to let it sit overnight. I did as he said and tried it again a little bit ago and still the same sound. It sounded like it was going to turn over after about 10 kicks but no luck. I kept the gas off for the first 15 or so kicks to try and burn out the fuel. I have no idea what the problem could be (maybe wrong exhaust packing?) so any input is very welcome!!
  25. Bought a 95 yahama warrior 350 running but needed a carb rebuild. I did that and started it right up and let it run for 20 min then it died and would not start back up. Replaced the stator, pick up coil, ignition coil. Has a blue spark and is getting fuel. It just cranks over and over but still nothing. Any help would be very appreciated. thanks

×
×
  • Create New...