Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    Join QUADCRAZY ATV Forum today for FREE! We keep these forums clean and user friendly. All first posters will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first post is approved, you will no longer need to got through an approval process. To gain immediate approval and a NO ADS experience, consider subsribing to our Premium Membership.

2007 CanAm Renegade 800 - Front Diff


bigmudder
 Share

Recommended Posts

i just bought a 07 800 renegade and notice when u have it in locked in the front diff is a one wheel peel. do u no if there is a locker or something you can buy to make it a true locker. if u could shed a little light on this i would appericate it thx.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By chadd7
      I bought a used 2019 ds 70 a couple weeks ago for my son. If I had to guess it has under a 100 miles. It still has the nubs on the tires.

      It starts right up on the first crank. After he rides for a couple minutes it will stall when he stops. If he doesn't stop it won't stall but as soon as he stops it shuts off. I can get it started but it take about 3 minutes of cranking the engine before it will fire back up. Then again after a couple minutes of riding it will stall as soon as he stops. Any recommendations?
    • By bobbo
      i currently have a 99 kodiak 400 and a 2021 honda pioneer 1000 and two 110 china atvs  , i have rode atvs for 20+ years and now am starting to fix up some for my kids 
    • By PineAppleCawks
      Morning all, hope everyone is off to a good start with their day.
       
      about 2 months ago I bought a 95 bayou 300 for a hundred bucks. It was obvious the thing was gonna need some work and I'm up for the challenge. Just looking for some advice on how to get this thing going. The wheeler has an array of problems and I've done a good bit of reading around and learning about the machine lately, but I'm stuck at an impasse and not sure exactly what I need to do to proceed.
       
      So to start with the stuff that was obvious to me; The wheeler has definitely been flipped, the handlebars and steering column are bent, both front and rear racks were bent and have been cut in places to allow the previous owner to bend them back into a rough idea of what they once were. Along with this the little box on the handlebars with the key and lights was completely missing, The ignition wires were hanging out the side and twisted together and the light wires were just freely hanging down below and were also cut, as they have no bullet connectors on them anymore. to deal with the loss of the reverse lockout they strung a cable through a hole in the plastic and attached a random handle to it.
       
      As a preliminary I went ahead and purchased a info box complete with key and reverse lockout and a voltage regulator (as I had read they commonly go bad). I have a small question about the ignition wiring, but I will save this for later as this brings us to the actual problem. No matter how good I do at replacing parts such as this I will never know if any of it has worked because I cant get the transmission to shift at all, but most importantly I cant get it to shift into neutral. I did some research on the problem which consistently lead me to something having to do with the spur gear behind the secondary clutch. I pulled the clutch cover and inspected, Everything was in place with no loose bolts or anything. I went as far as to remove the spur gear and the levers and springs. I could not find any visual degradation that would lead me to believe this part is the issue. With time running thin in the day I went ahead and put everything back in according to the manual. for a brief moment I was very excited to find that the shift lever was actually giving me some sort of tactile feedback and felt as if it was shifting, but this was short lived and it all seemed to jam up and stop doing anything after a few seconds.
       
      When I had the clutch cover off I had my son actuate the shift lever both up and down while I was laying on the ground looking at the spur gear. It seems that every once in a while it was able to grab the spur gear and spin it, but this will ONLY happen if im shifting up. It gets completely jammed trying to go down. Occasionally I can get it to spin partially as I am shifting down, but in those situations it freezes and wont spin any further even if I try to coax it along with a screw driver. What this feels like on the shift lever is there is no feedback. All I feel is the resistance of the spring and then it hits the a spot where it just stops the lever from moving. I get a very distinctive metal on metal "tink" and that's it.
       
      Anyway this is my big hang up at the moment. If I cant get the wheeler in neutral I cant test to see if any of the electronics are working, let alone see if it will turn over for me. As a side note the pull starter is busted, when I pull it I just get the resistance of the spring and it doesn't seem to engage with the motor at all. When the clutch cover was off I grabbed the clutch and spun it clockwise which proved to me that the motor has compression and freely spins.
       
      So that's where I am at now, and I am more or less out of ideas as to what I need to do to either further diagnose the transmission or (fingers crossed) fix it. I figure all the other stuff can wait, as this seems to be the big hinge point on the project at this moment.
       
      I wont be at the farm till later, but when I am I will make a short video of the spur gear so you guys can see first hand what's going on.
       
      I want to thank you guys in advance for any and all advice you may be able to give me. I am glad to have a resource such as this forum and look forward to hearing from you guys!
    • By BruceG
      I have a Timberwolf 250 that will only shift into reverse when it is in gear. It will not shift if in neutral. Has anyone had the same issue and if so how did you fix it?

    • eManualonline.com Save 20% OFF on orders over $50, Use Code: BLAZE


      eManualonline.com Save 20% OFF on orders over $50, Use Code: BLAZE


      eManualonline.com Save 20% OFF on orders over $50, Use Code: BLAZE

    • By Charlesawest936
      Hello QuadCrazy guys and gals. Iv got a 2007 Kodiak 450 that's iv been trying to get running again after having to split the case so I could change a few of the transmission gears since the previous owner over did it and broke teeth off of 3 different gears. Anyways iv got the motor put back together and put back on the frame and I keep having problems with the one way bearing on the starter Idle gear locking up and causing the starter to spin with the motor. Now I am able to pull the rotor/flywheel off and then I have to pry the one way bearing off of the idle gear after this happens. But I am able to reset the bearing and put the starter gear on and I then put the keyway on it then I slide the rotor with the one way bearing bolted to it on as far as I can and I lock down the rotor by holding it and tightening it down. At this point all is great I'm able to rotate the crank by hand counter clockwise and the starter and idle gear are free like it's supposed to be and if I reach back behind the rotor and spin the idle gear counter clockwise it engages and spins the crank like it's supposed to. But after hitting it with the starter a couple times it locks up again. I'm pulling my hair out with this damn thing. Before I split the case to fix the transmission it didn't have any starter related issues. Also the starter Idle gear hub where the one way bearing rides doesn't look bad or anything same as the bearing it looks fine as well. Any ideas before I have to order a new bearing and idle gear? Oh also if I put it together and only use the pull rope of course it doesn't lock up, only does it after a few times of the starter being used.
  • Similar Tagged Content

  • Gallery Images

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...