Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Azrack

86 yfm225 won't start

Recommended Posts

Hello new to the forums. Just picked up a 86 moto4 yfm225. When I got it the engine was partially seized I did the bp blaster for a few days and it turns over great now. I get plenty of spark and wet plug but it won't start. I checked the valve clearances and timing both correct and I cleaned the carb. Occasionally it will catch and backfire through the carb but that's the best I can get. I would greatly appreciate any ideas anyone has.

Thanks

Az

Share this post


Link to post
Share on other sites


So figured it out. The intake valve was stuck when I checked the valve lash it looked right but I think the previous owner set it to the stuck position. I got the valve free with more pb blaster and found out the hard way the intake rocker arm broke from the over zealous setting. New head otw (cheaper then a single arm ) guess use the time to check the cylinder wall and piston.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Brucato
      Hi all new to the sight haven a problem with my 1988 kawasaki bayou 220 it ran then just died when out one day get gas but no spark any info will help I'm new to the ATV got it used and ran like a champ but don't know where to start when it comes to this
    • By Trent Finnessey
      So I have a 2000 Honda 400ex, and it won’t start when it’s in gear obviously when I pull the clutch in..... it’s very annoying!! And idk if this is like a safety feature or something.....🤷‍♂️ If anyone know why this is lmk plz, thanks 
    • By hornythrony
      Hey I have a 07 king 700 there's lots of times that the quad will stall when the fan turns on also have to bump motor 2 or 3 times before starting to start it (makes fuel pump go on 2/3 times) anyone having or had this issue?
    • By gareth leifheit
      Ive got a Big Bear 350 4x4 that has been sitting for a couple years. It was put away running but now the pull start wont move and the starter wont turn it either. Any ideas what I can lube up or bang around to loosen it up? Thanks
    • By Jason Hatton-Fearnley
      have a 1996 bayou 400  with a starting problem 
       
      when checking sparkplug grounded to engine
      -turn key on, hit starter, get one spark then nothing
      -turn key off and back on hit starter, get one spark then nothing
       
      Any ideas
  • Similar Tagged Content

    • By Christopher Williams
      Hello all, 
      i just rebuilt the top end of a 99 Bear Tracker 250 and it can’t get it to hit off of gasoline or starter fluid. Occasionally it will backfire. Right now I’m just trying to get it to fire off without the carburetor like I’ve done a thousand times before with other engines. Usually there is no response, but occasionally I get a backfire through the intake. ISeems like it’s out of time, but I don’t see how that could be possible. 
      Here’s what I know:
      1. compression 120psi
      2. all timing marks are lined up after numerous revolutions. 
      3. Strong spark. 
      4. Valves adjusted correctly. 
      Thanks in advance. 
    • By Michael Taralli
      My 2006 Prairre will only start with a shot of starting fluid. Any ideas or suggestions of what might be the problem?? Thanks.
    • By BeardedBackWoods
      We have a 2wd Bear Tracker that was flooded out by a tornado and I've since been trying to get it right. I've cleared the water out of the tank and now has fresh fuel, and I've opened the carb so many times I could do it blind folded under 10min. She'll fire up as soon as you turn the key and hit the button, even on a cold start, and idles perfectly. But the second you hit the gas it bogs down and dies. I had it running GREAT for about 10-15min once and suddenly ran like shit and limped it back to the house. I've barely got it to move under its own power since. I'm at a loss at this point. Does ANYONE know of something stupid I could've missed? The carb does have a fresh rebuilt kit that I put on about a month before the flood. It was not started until it dried, I cleared the tank and opened the carb the first time. I guess I'm just gonna pull the entire thing apart again and go from there. Maybe another rebuild kit? I'm gonna swear this thing is clean though. 
      Thanks for any ideas
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...