Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

outodoors

New here needing some help

Recommended Posts

I recently purchased a Suzuki lt50 quadrunner? for my son, when i got it home I was able to get it running. But it had been sitting so I figured best thing to do was to clean out the tank and to start with fresh gas, replace spark plug etc. Now it wont start.:aargh: So now I have a very frustrated 4 year old who really wants to use it but I am at a loss, I am a certified auto mechanic but I can not seem to figure out why this wont fire, I have spark, I have fuel (although not as much as I think it should), the bowl on the carb is full, but no start. Help please,

Also can someone point me to a place to get a service manual for this thing?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Did you clean the carb? If not, try that. Remove both jets to make sure that they are clean and blow everything out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
    • By orvilleortiz538
      I have a 110cc Chinese atv,the harness is in good shape,I recently bought a new stator,coil,CDI,spark plug,came as a kit from Ebay,and I still have no spark,I've watched a few videos from YouTube tried the same steps,but still no spark.... ???? Bad Flywheel??? I heard is very rare for them to go bad,(the magnets in them) I'm gonna check the harness very good again!!! I just can't get spark!!! Any suggestions Please!!!!
    • By bradleyheathhays
      So this '02 Taurus with only 87k miles on her starts right up every time multiple times a day except for twice in the last 3 weeks. The first time was 3 weeks ago and the second was today. It happened the same both times. Turn the key and stop to let the pump prime, then when I turn to the start position the engine turns real slow and sort of in fits. Usually when a battery is low the engine turns slow but in rhythm. During my 2 starts the engine barely seemed to turn and the crankshaft rpm seemed to vary. On both starting events I let off the key and tried to start 2-3 times with rests in between. But then eventually on the 4th try it starts right up just as quickly as a normal start.

      I have No clue as to what might be causing this. Only thing I know to do is, next time it does this to put a voltage meter on the battery to see if it's weak. Actually though, because both events the engine ended up starting up like normal that would indicate something other than the batt. Electrically this car is a little odd though. The interior light never comes on when the doors are opened, for years, and then last week it comes on twice when one of the rear doors is opened.
    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
  • Similar Tagged Content

    • By hangingon
      I'm having trouble with the E-ton thunder 90. The electric start has stopped working & for a while the horn would still work but has stopped as well. List of what I've done so far. Made sure the battery was good even tried my battery from my quad tonight & it did nothing I cleaned all plugin connection and put dilect grease on all of them. I pulled the starter and put some juice to it and it works. I pulled the housing apart for the horn and starter button it's good and clean inside. I checked the fuse on the hot wire comming off the battery It has the spline part comming out the side cover for a kick starter so I used vice grips to start it and checked the kill switch button it works and the key switch is working. I don't see any other fuses I can change unless their covered up. I have no owners manual for this quad.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...