Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

raceware

Need a Good Problem Solver...Scrambler 90

Recommended Posts

I have a 2001 90 Scrambler, runs for about 50 feet & dies, after it stops electric starter barely spins it, kicks over fine but won't start again for about 5 minutes, then same thing. I just got thru installing new piston & jug, new carb with electric choke. Just needed to replace the choke it wasn't working right but I thought I was purchasing just the choke but was surprised when the new carb came in, FYI the new carb is longer in height than the original if anyone thinks that might be the issue. Tried moving the needle around , check gas petcock getting good gas.. I installed piston with arrow pointing down or front of motor.....I am baffled. Need a Good problem solver!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites


The polaris mini stators are well known to go bad.

I think you have the piston correct but:: arrow toward exhaust.

Go to atv connection and ask "old polaris tech" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

My first step in problem solving is always the simple stuff first! I would try it again with the tools needed in my back pocket to pull the spark plug. Ride till it stops, yank the plug quickly and 1)-look for spark 2)-check to see if plug is wet or dry! That one test will lead you to the start of your correct action plan :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • 1994 Yamaha Timberwolf 4x4 Electric Start Problems

      I have a 1994 Yamaha Timberwolf 4x4. The electric start button worked fine when i was out hunting in the early hours of Sunday but in the evening all i was getting was a click click click when i pushed the starter button. Pull starting, it fires up no problem. I removed the battery and one of the cells was half empty so i topped it up and charged. Still goes click after i put the battery back in it. Posts are clean too. I heard that the starter brushes can be replaced. Thanx for the help guys. Gary

      By bassplayer1972, in Yamaha ATV Forum

        
      • 18 replies
      • 18,407 views
    • Bayou 220 won't start -- neutral light in every gear

      The story goes, my daughter "did something" to the ATV and now it won't start. I suppose these things aren't kid proof. All I know is that the Neutral light stays lit no matter what gear, and subsequently the starter won't turn. I briefly Googled but only came across symptoms of the Neutral light never lighting up. I have downloaded the service manual from this site (thank you) but don't quite know where to attack it first. Thanks for reading.

      By deckeda, in Kawasaki ATV Forum

      • 3 replies
      • 759 views
    • 2005 Polaris Trail Blazer 250 won't start

      Hi guys, trying to get a quad running again. It was running fine but the electric start did not work. My uncle was using it and the pull start snapped. So I replaced the pull start and electric starter motor. Now it just cranks and cranks but will not start. I have spark, I have fuel to the carb, I know this is a 2 stroke with a separate oil tank, what else should i check?

      By TheJester517, in Polaris ATV Forum

      • 8 replies
      • 257 views
    • CFMOTO 800 Cforce, ODES 800 Assailant same thing?

      Hello, i was looking up a few different 4 wheelers tonight and then had a question.  I see so many similarities between the ODES 800 Assailant, and CFMOTO 800 Cforce that i have to wonder. Are they the same thing?   It looks like they both have turning signals, 2 seater, engine size in common although CFMOTO does a much better job of making theirs look better.    

      By technofarmer, in CFMOTO ATV Forum

        
      • 2 replies
      • 495 views
    • 97 Polaris sportsman 500 runs about 10 sec then dies

      Hello, Everyone first time here, I appreciate this opportunity, I have a 97 polaris sportsman 500 that I just acquired, been sitting awhile ,would not turn over with a new battery, replaced the starter, got it to turn over, but no fire, replaced the coil, cdi box, new spark plug, spark plug wire and boot, still no fire, So I changed out the stator, boom I have Fire, Carburetor was in bad shape ,so I installed a new carburetor, a new fuel pump and filter and all new hoses, and before I tried to start it I cleaned the fuel tank, well here we go, It started right up idled like a brand new one, Idled for about 10 seconds and died, fired right back up idled great and revved up great, but in 10 seconds it died, fired right back up, this time I held the throttle about half throttle, and it kept running, but when I let off it died, so I then adjusted the throttle cable from all the way tight to all the way loose, and vise versa, still the same thing, Please somebody help, cause I'm bout to give it the HAMMER TEST.   

      By Danny Gardner, in Polaris ATV Forum

      • 23 replies
      • 268 views
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×