Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

alanminz

400 outlander no sart

Recommended Posts

Had a 2003-2004 400 outlander given to me. Bike sat for 3 years. Drained tank and filled with fresh gas. Cleaned fuel lines and carb. eng comp 127. checked for spark with plug out and is nice and blue. Cranks but does not start. Fuses ok but inst cluster displays "fail" any ideas:aargh:

Share this post


Link to post
Share on other sites


After removing the valve cover, found the timing chain off and a broken guide. Will replace the broken items and repost results

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By joninak
      I bought a used 2017 Outty 1000r and have been hearing about folks melting plastics due to excessive heat near the pipe.
      It's winter here & I've been plowing my drive for a couple months without heat issues. I'd like any input if this will be a problem come summer?!?
      TIA
       
    • By chem3233
      I have a 1998 yamaha grizzly 600 4x4 I have put back to life but as soon as I had all the bugs out it blew the special "L" plug out. What causes this? Is there something special I have to do to replace this?
    • By bradleyheathhays
      Bought an '11 Vic with the 4.6L back in June and a few months back I tried to change out the plugs. All came out ok except for cyl 4 which only cranked out 1/4 turn. Had a shop take it out and they said they had to redo the threads. I've seen videos where you can remove a stuck plug by drilling into it somehow, but because this was in the 4 position and hard to get to I'm guessing they just power cranked it out. Not sure but I'm guessing those threads are compromised now.


      Well, this past weekend that same plug blew out of cyl 4. Inspection reveals a coil and boot jammed up underneath the fuel rail and a plug that I fished out without any turning. When I go to install a new plug it just sits on top of the threads and turns without going in. So I guess what's happened is that the plug rotated most of the way out but when it got to the last couple threads the compression blew it out the rest of the way, and that it's just the top few threads in the hole that are damaged. Inspection of the plug reveals that most of the threads are intact except for the 2-3 that are closest to the element.


      So my question is...should I try to fix this myself or just take it to a shop? Some kind of tap tool would probably fix it, but since it's the beginning threads that are boogered it'd probably have to start from the inside of the cylinder. I really don't have a clue as to how to approach this.
    • By Frank Angerano
      Take a look at this. I just ordered it. Wondering what your thoughts are ? I mainly like to get my bikes up In the air so I’m not killing my back any more.  I either build up some stuff I have laying around etc but this looks like it’s going to work out well.  
      Goplus 300lb Motorcycle Lift Table Hydraulic Cycle Dirt Bike ATV Scissor Jack Lift Hoist Center Stand Lift https://www.amazon.com/dp/B01BRBKA82/ref=cm_sw_r_cp_api_i_Kx5wCbPR1HRPA
    • By Wolds Alpacas
      I have a Kawasak i KLF185 Bayou which is in bits - bought as such and never managed to get going.  I have not had a spark and tried two OEM CDI's on it.  I have replaced the coil and plug and checked the wiring to CDI.  I have also tried to use other CDI's (DC ones) run from the battery.  Nothing, still no spark, so I have managed to find a new pickup coil and hope that resolves things - any input on this would be appreciated.
  • Similar Tagged Content

    • By colin james
      View File 2012-2014 Polaris Sportsman 400 HD Service Manual
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
      Submitter colin james Submitted 02/08/2019 Category Polaris ATV  
    • By colin james
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
    • By gpenberthy
      my o4 polaris 4x4 lost power just going down road at 10 miles an hour . Had only been on it for 20 minutes. Engine still ran just no power. Shifted into reverse had little power. Shifted back in forward and it ran for about 5 minutes then no power again. Was afraid to drive it any further so towed it back to cabin while still running..  It had power once again for a few mintues. No smell of anything burning . Several years ago I had to replace belt becasue it did something similiar. Could it be the belt again?
       
    • By Corbean
      I have a 2007 atv 400 after a new battery and solenoid starter all checked out along w fuses .. the atv shows no electric no power... any suggestions? Thanks in advance
    • By Alan Callison
      Hi ya'll. I just got a 04 Kodiak 400 and Im confused.The left rear wheel moves like the bearing is shot so I figured its a quick fix. Much to my dismay when I looked at it before I tore into it ,it appears to have a drum brake-no bearing on the wheel. As this is the first time Id be working on a 4 wheeler job Im a bit hesitant. The manual only shows this has disk brakes.Its a sealed drum right behind the wheel.I pulled the wheel of expecting to find a bearing.Nope! Ive never done it before but it appears Ill have to pull the axle out to replace the bearing. Am I correct and if I am can anyone give me some advice on how to do it.The repair manual isn't much help. Thanks alot!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×