Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

thesandmanisme

87 lt230e, starting problem

Recommended Posts

When I use the electric start, the starter motor turns just fine. But the engine won't kick over. But it will bump start if I how it behind a truck. Starts and runs. Anyone have any suggestions as to why it won't electric start? Its got a new battery in it.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By JacobSlabach
      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.  
      Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon.

      Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol
    • By stymy68
      I have an unknown year Timberwolf. I have had to replace/repair some back yard wiring issues. With the wiring fixed, I compared to my other Timberwolf quads, I have found a problem. Starter is always running. I can only get it to stop by removing the positive lead from the battery.
    • By JStricker
      I'm in need of a replacement engine for my '04 400ex. Can anyone help or at least give me some direction.
      Thanks
    • By torck
      Hi, Guys. 
      Sorry for my English, I live in Ukrane, Kharkiv. 
      I have Can Am Renegede 800, 2007, g1, mileage is 430 hours. Happened issue with chain in first cylinder. Mechanic opened engine and found problems with piston, rings, cylinder, etc. So engine need full rebuild. 
      I found rebuild kit on ebay. https://www.ebay.com/itm/06-10-Can-Am-Outlander-800-800R-Stock-Cylinder-Crank-Complete-Engine-Rebuild-Kit/253868930525?fits=Make%3ACan-Am&hash=item3b1bc475dd:g:NdMAAOSwew5a-bY9
      Price is really good. For example original crankshaft costs $929.99. Here full kit costs $999. This kit made by BP Racing ATV Company. Here is their website https://bpracingatv.com/
      But I can’t find reviews to their products. My mechanics didn’t used parts from BP Racing ATV before. And their parts not very popular in Ukraine. I’m afraid that I will spent money for this kit + delivery + pay to mechanic for a work and will need new engine rebuild after 100 hours.
      What is the quality of parts from BP Racing ATV?
      Is it have sence to buy this kit, or pay more and buy original parts?
      Maybe someone used this kits for rebuild engine. And have expirence of using this parts. What will your mind about quality of parts from BP Racing?  
      Thanks for your answers.


    • By bradleyheathhays
      '11 Grizz 700 here.  Since I've got some warm weather these next couple days I've decided to start the bike after about a year of just sitting.  Took out the plug and sprayed a good amount of fogging oil on top of the piston to help lubricate things.  After about a minute of letting it soak I stuck my air line tubing in to suck out the excess, but it seems like I didn't get nearly as much in return.  Repositioned the tube enough so that everything that was gonna come out pretty much did.  I'll probably shoot some compressed air down the plug hole before doing the start just to make sure it's all out, as well as cranking it for a second before putting the plug back in.   How long would it take for a bit of standing fogging oil to seep past the piston rings, and where would it go?  I guess into the engine oil?  The oil was fairly new the last time it was started but I'm sure it could stand to be changed after sitting for so long.  If much of this fogging oil got into the engine oil should I do the change before the startup?
  • Similar Tagged Content

    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
    • By dblbassdrumer
      [ame]
      [/ame] only when u pull back in the clutch does it make this noise and wanna take off
    • By BCNemo
      I have a 2001 Yamaha Kodiak 400 (YFM400FWAN©) On a recent hunting trip a problem popped up and I hope someone else has experienced this, so that I can learn from them instead of going on my own hunt for an answer.
      The Problem:
      On cold days (sub 25 degree) I choke the Kodiak and it starts instantly. It revs up and runs on "high idle" without any problem. However when I return the choke lever to its "normal" position the ATV continues to run and a very high idle. I cant put it into gear until the idle comes down, which it doesn't. In order to use the bike I have to shut it off and when I restart it I must place it into gear before the engine gets a chance to rev up. It then returns to a normal idle and the machine behaves normally. This only happens on real cold days but it is a problem I want to fix. Can anyone offer some help?
    • By reich
      I have a 2005 Fourtrax. It wouldn't shift and the display was blinking three times so I replaced the angle sensor. It initially worked, but now the display is blinking eight times. I did not reset the computer after replacing the angle sensor. Do you think I need a new control motor? Anyone else have this issue after replacing the angle sensor? This is a great site. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×