Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

BigTrees

1986 Bayou 300 choke wiring question

Recommended Posts

Hello everyone, I have a new to me 86 Bayou 300 that I just bought last night to get around the property. It wouldn't start when I bought it but it did turn over with starting fluid, PO said the carb neeeded cleaned. I cleaned the carb today but need to get the choke wired up as it was not wired up when purchased.

I'm hoping one of you can help me get this choke wired up. Coming from the carb it has 2 wires. 1 is yellow and 1 is black. The PO said I needed to ground one and put the other one on a switch.

Should I do it this way or is there another/better way to do it? I'd really appreciate any help I could get!! Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • 1997 Kawasaki Bayou 300 2x4 (klf300b) Runs Bad

      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.   Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon. Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol

      By JacobSlabach, in Kawasaki ATV Forum

        
      • 236 replies
      • 2,280 views
    • Just bought 1988 Suzuki LT250 4x4 Quadrunner

      Just got the above mentioned quadrunner. First one ever. Always been a small engine tinkerer but figured I'd need a little help on this one. 

      By DKW, in Suzuki ATV Forum

        
      • 8 replies
      • 114 views
    • 1994 Yamaha Timberwolf 4x4 Electric Start Problems

      I have a 1994 Yamaha Timberwolf 4x4. The electric start button worked fine when i was out hunting in the early hours of Sunday but in the evening all i was getting was a click click click when i pushed the starter button. Pull starting, it fires up no problem. I removed the battery and one of the cells was half empty so i topped it up and charged. Still goes click after i put the battery back in it. Posts are clean too. I heard that the starter brushes can be replaced. Thanx for the help guys. Gary

      By bassplayer1972, in Yamaha ATV Forum

        
      • 18 replies
      • 18,407 views
    • Just bought a CForce 500

      I've noticed that it is difficult to shift out if Park & Reverse if stopped on a hill. Is there a trick that I need to know?

      By IDaman, in CFMOTO ATV Forum

      • 11 replies
      • 99 views
    • Kawasaki Bayou 220 - No Spark

      hi all first post just found forum and the manuals / wiring diagram BIG THANK YOU im struggling to find the vin number on my frame? I m told left side of frame , lower, nr. in front of the gear pedal ?? haven't found it yet , is it numbers stamped on the frame or a commission plate ?? main prob. no spark no power to coil , off to study the wiring info I've just found thanks again. tom

      By tomlad, in Kawasaki ATV Forum

        
      • 7 replies
      • 8,323 views
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By chuckcnm
      Hi, just picked up a MOTO 4 YFM255 and want to replace the rear brake pads. How do I get to the back. Guessing I need to remove the brake disk, question any easy way to do this?
      Thanks
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
    • By brad1
      I have a 2003 Bayou 250. Suddenly, it won't start with the start switch. No clicking, no neutral light on. It will pull start fine. The battery is new. Any idea what to look at first? Thanks.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×