Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts



Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. A year or so ago we got it running after replacing the kill switch. It ran great but after some use for a couple months it got a flat tire and for some reason we just forgot about it and it sat for some time. Before it sat i replaced the gas cap, fuel filter, fuel pump, petcock, battery, starter relay, oil and oil filter. I recently went to start it and it started so quickly and without choke or throttle but the ATV wouldn't move till about 1/4 throttle and it wasn't really a smooth ride until 1/2 throttle. it also would bog out randomly after you came to a stop and sounded like it was getting too much fuel. I cleaned the carb and adjusted the air/fuel screw to 1 3/4 turns out.  I also messed with the idle and the throttle cable adjuster up on the handlebars. It's safe to say it now runs worse than when i started working on it 2 days ago. It takes more effort to get started and bogs out idling after about 30 seconds. I tried adjusting the idle but every time i do it'll get to a sweet spot but after driving it down the driveway and back the idle will go up and down to the point where i can't put it in gear because the gears will grind. Any thoughts or ideas would be greatly appreciated. Thanks
    • By Wesley Floyd
      Hey guys, Thanks for looking at my post. I haven't had a lot of experience with problems like this before, so I'm a little bit at a loss. The Quad was really hard to shift, (the dirty carb leaking gas making it idle high didn't help either). The only Idea I have would be is that the torsion spring is worn out, and that there is a normal parameter for how much it should move when those two arms of the shift shaft assembly spread apart.  That's my thought. Maybe someone who has more knowledge then me can let me know if i'm on the right track 😀

    • By flyinbrian365
      View File 2019 Textron Wildcat Trail Service Manual
      2019 Textron Wildcat Trail Service Manual
      This Textron Off Road Service Manual contains service, maintenance, and troubleshooting information for the 2019 Wildcat Trail. The complete manual is designed to aid service personnel in service-oriented applications. This manual is divided into sections. Each section covers a specific vehicle component or system and, in addition to the standard service procedures, includes disassembling, inspecting, and assembling instructions. When using this manual as a guide, the technician should use discretion as to how much disassembly is needed to correct any given condition. This service manual is designed primarily for use by an CatMaster Basic Level technician. The procedures found in this manual are of varying difficulty, and certain service procedures in this manual require one or more special tools to be completed. The technician should use sound judgment when determining which procedures can be completed based on their skill level and access to appropriate special tools.
      Submitter flyinbrian365 Submitted 02/18/2019 Category Textron Off Road UTV  
    • By flyinbrian365
      View File 2015 Textron Motors MPE 850 Diagnostic Manual.pdf
      4-Stroke Engine 
      MPE 850 OFF-ROAD
      This diagnostic manual is valid for the following engine models:
      409135 I2 846 UTV NA-80
      Submitter flyinbrian365 Submitted 02/18/2019 Category Textron Off Road UTV  
    • By flyinbrian365
      View File 2015 Textron Motors MPE 850 Maintenance Manual
      Maintenance Manual
      4-Stroke Engine 
      MPE 850 OFF-ROAD
      This maintenance manual is valid for the following engine models:
      409135 I2 846 UTV NA-80
      Submitter flyinbrian365 Submitted 02/18/2019 Category Textron Off Road UTV  
  • Similar Tagged Content

    • By johnwayne
      i have a 2000 suzuki king quad lt-f300f that i picked up as a project bike. it didnt run well when it was parked outside 5 years ago. it cranked after putting fresh gas - but would not run below half throttle, i took apart the carb, cleaned debris, and re-assembled. i suspect that the pilot needle is sheared off - it never protrudes into the throttle body through the pinhole. now to get the bike to ALMOST idle, the throttle idle adjustment knob is all the way up/in. the pilot needle is turned almost all the way in/up (if i understand correct, it should nominally be out 2 1/4 turns or so). and like i said, it will ALMOST idle. floods easily, rides rough.
      wanted to hear from those more experienced than me with suzukis - and im self-taught atv repair, so dont laugh too hard if my verbiage/part names is way off. 
      facing the driver's side of the bike [US] there are three hoses on this side of the carb. without a service manual or way of knowing what was messed up before i got it, i think i have them right: front hose as a vacuum to the petcock, middle hose as vacuum to the fuel pump, rear hose as fuel line from the fuel pump. running the bike in prime position results in flooding even while riding. with all hoses disconnected from the carb, fuel slowly drips from the vacuum line connected to the petcock.
      so just my speculation is that the diaphragm in the petcock is split, and the pilot needle is broke off - causing my inability to not quite idle and the rough ride. this suzuki is hoses and cables everywhere compared to the honda ranchers and yamaha warriors i am used to. I would like to have a plan rather than: replace everything at once.
      is my speculation on the right track, or could something else be at play? say, if the compression was non-existent, would that cause non-idling? i am all ears, look forward to the input.
    • By skymankila69
      I traded my dirt bike for a 2000 arctic cat 500 semi automatic. when i went to go pick it up the guy said it didn't get spark, so i thought it was going to be something simple like a coil. well it wasn't. first thing i did was take all the plastics off to get easy asses to every thing. so i bought a brand new battery for it seeing if it got power, it didn't. the dash wouldn't light up neither would the lights, so then i tried to see if the starter worked it didn't so i jumped the solenoid and the starter started turning over the motor. so i bought a new starter solenoid, when i installed it the electric start still wouldn't work , so i bought a new kill switch and starter switch that goes on the handle bars, when i installed it, the electric start still wouldn't work. so then i went to see if i could get spark by pull starting it, i didn't get any spark, so i bought a new spark plug, and guess what, still no spark, so then i bought a new coil for it to see if that would fix it. so i installed the new coil and guess what no spark still and still no power to the dash. so to sum it up i'm not getting any power any where to the four wheeler. so i cleaned all the leads and plugs and still nothing. so then yesterday i took the wiring apart to see if their was any frayed wires, and no their wasn't. does any one have any ideas what this could be i'm up for anything. also if any one knows how to bypass all the wiring just to get it to start i open to that to, or if someone knows where  i can get a wiring diagram.
    • By quinnkaeb
      i have recently purchased a yamaha kodiak ultramatic 400cc. it is used and sat outside for a long time. i have done a lot of work on it and got it to run sort of. when i try to start it, it will start and run for a little bit then it will die, the time it runs varies. it has a new cdi, spark plug, and stator. most of the time it wont even start it just cranks over. there was one time that it started up right away and ran perfectly but the next time i tryed it wouldnt start. before that one time every time it started and ran it had a popping sound. i cant figure out why it wont run. any help would be muchly appreciated! thanks!
    • By vinnied
      I can get about 30 mph (speed) Took the filter off still the same. Took the carb off all the jets look good. All new gas. What else could I look at?
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×