Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

higdon87

06 ltr 450 spits and sputters

Recommended Posts

I have a 2006 ltr 450 the starter is out on it but you can roll start it 2 days ago i rode it took a lil longer than normal to start but it started and rode just fine. Put it in the shed went to ride it tonite was even harder to start but finally got it started. When you go to hit the throttle it cuts out then it clears up and then would be fine if you bumped the throttle or was about half throttle. If you went full throttle it would bog down spit and sputter and the longer you did it would lose power gradually until it finally died. Any ideas on what it could be thanks in advance and this is my first 450 fuel injected quad

Share this post


Link to post
Share on other sites


Fuel filter is the first thing I would check. If it's not that,, keep following the fuel system to the pressure regulator, then to fuel pump, etc...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree with yooperman19, sounds fuel related. Check those items and then look at fuel regulation. Sensor, pump, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/13/2016 at 8:19 AM, higdon87 said:

It was fuel it was the cdi box changed it and runs fine now

 

Good to hear!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mike Johnson
      Does anyone know what the 3rd item is behind the battery on this ATV ? I know 1 is the,  solenoid1 is the CDI box, what is the 3rd.
    • By Daniel Gibson
      Working on a bayou 220 that has been ran extremely hard it's whole life. Literally had almost an inch thick dirt/oil covering the motor. Yeah that bad. Surprisingly it runs though. I cleaned the carb and tank multiple times. They're clean enough to eat off of. Readjusted valve lash and set timing. Was about 3 teeth off. It cranks good and runs good only problem is I have to cover the carb intake basically choking the hell out of it for it to start. The com choke works fine. It does this each time I start it regardless of temperature both ambient or motor. Wth? Compression is at 115psi I get 130s if I put a little oil in the piston chamber. Please help. Thanks 
    • By JC4x4
      My Honda Fourtrax won't start. The starter is kicking the engine over, but it won't start. It sat for about a year while I was living away, so I thought it might have been bad gas. I completely drained the fuel, flushed the fuel lines and filled it with fresh gas. However, still nothing. It started and ran fine the last time I used it. Any suggestions on how to diagnose this? It could be fuel or electrical at this point. Is there an easy way to rule one or the other out? Thanks
    • By Quadrunner44
      I have an older 1980s Suzuki quadrunner red lt 4wd (250)
      so just finished putting it all back together and was running fine just needed to adjust the rebuilt carb
      bf decides to hook up an air chuck to the gas tank because it got a shot of air in the gas line well 120psi didn’t agree with any of the parts including the new carb 
      end result : new battery new carb now it just clicks (one single click) won’t turn over 
      hard to pull start gets hung up (unless I remove the spark plug ) gas flooded out the first time but now does nothing purchases a new starter waiting the arrival 
      could there be damage to the crank shaft or pistons etc? Or install the new starter and try to fire it up ? What caused the starter to die after he flooded everything with gas was working fine. 
      Thank you 
    • By bradleyheathhays
      I'm outfitting my middle aged '02 Taurus with a new starter and need some advice on what brand starter to get. I'm tempted to get this reman Motorcraft, the fourth one down in the orange remanufactured section.
       
      CLICK HERE
       
      For $123 that seems reasonable for a OE reman. If not this one I'll probably be going for a reman of another brand so why not go OE?
      The other reman options I'm seeing at the car stores are...
      Napa brand
      Bosch
      Denso
      Driveworks at Advance
      Carquest
      Duralast
      Valucraft
      Ultima
      Bestest
      Should I go with the Motorcraft or one of these? $123 sounds almost too good although I really don't know.
       
  • Similar Tagged Content

    • By Michael Aiken
      Where can I find a wiring diagram for my 2005 450 Kodiak. Thanks.
    • By Kristpj
      I know this tooic has been addressed by many, I’ve looked through many forums and pages. I did not find anything like the problem i have.
      I have a 2007 Kingquad 450. I have a new fully charged battery. When i turn the key, the dash flashes and seems to struggle before getting fully lite. We can hear a small relay near the computer clicking, i think it is the fuel pump relay. When i turn off the engine kill switch and press the starting button relays click and all the power shuts off, i turn the key off, engine kill switch then start over, power is there. Atv will start with pull start, but not elextricly. if i try to use my winch, all power cuts and engine dies. 
       
      Can anyone tell me what it may be? or has anyone fsced an issue like this before?
    • By chuckufarlie
      I have a 2018 Kodiak 450 EPS that just this past Sunday I ran through a bit of water.
      After the puddle the belt was slipping, so I pulled over and drained the ultramatic housing and the slipping problem went away. This was all in L and everything seemed to work fine. Later when I got on a road, I put it in H, but it still rode like it was in low... i.e. I had to rev it up a lot just to get to 30mph.
      When at home I pulled the ultramatic cover off to inspect, and it looked okay in there. Not much dirt, belt and everything are clean, but when I rev up the engine (with cage in place, of course), the belt doesn't get to the top of the clutch (maxes out about an inch or 1.5" from top of clutch, so maybe it is normal).. I put it back together but same thing... H seems like L still.
      Do you think the clutch needs to be further dissected for cleaning, or could this be an issue with the gear selector?
       
    • By Steven Alter
      I have a 2018 450 and the digital gause has started flashing on an off while driving. The backlit also goes on and off. It is worse when I hit the gas. The battery died a few weeks ago and I jumped it but its been fine until last night. Called the dealer and showed them a vid and they recommend replacing the gauge and its like 600 bucks. The machine has less than 100 hours on it. I would really hate to have to change it out. also the unit sometimes has trouble starting. Any ideas?
    • By Admin
      View File 2014 Arctic Cat 450 ATV Service Manual
      2014 Arctic Cat 450 ATV Service Manual
      Submitter Admin Submitted 02/08/2019 Category Arctic Cat ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...