Quantcast
Jump to content

Suzuki 4x4 gears


jnamo4x4

Recommended Posts

I own a 1994 suzuki 250 4x4. The front gears, I believe, have a broken tooth. When I am in 4x4 high and going down the road I can hear what sounds like a broken tooth flopping around in the front end. I think I broke the gear when the brakes were frozen and I put the machine in 4x4 diff. lock to break it free. It only makes the sound when I am in 4x4 mode. It may also be the sound of the gap clanking back and forth because of the broken tooth?

My question is can I fix this, do they make parts (replacement gears) and is it a super complex job???

Also, where do most of you order your parts from for your quads. I really don't like going to the local dealer for parts. If you know of a great online store please tell!

Thanks, Jeff

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By hardcastle
      My friends KQ 300 starts fine and runs, as soon as you put it in gear and try to accelerate its bucks and farts like crazy, not moving... I cleaned carb and it worked good for 1 day... now back to same problem.... could it be such as a bent valve????
    • By Louznmemind
      Howdy y'all, I'm trying to fix a neighbors 2015 Brute Force 300. Came in with hard to start and won't idle except on choke issue. I pulled the carb and found the pilot jet as well as the emulsion tube partially clogged. Cleaned up everything, put it back together, still having issues...  It will start right up on choke and will also start off choke if you give it just a touch of throttle but it absolutely will not idle unless it's choked just a touch. Also, excuse my ignorance but I'm assuming the "dial" thingy attached to the carb that turns in and out is for setting idle?? 
    • By kiriyaaoi
      Hello everyone, I just picked up an 02 LT-F250F the other day and have been in the process of tearing it down to fix some stuff- one of which was the cylinder base gasket leaking like a sieve. Well, I know why that is now, and I also discovered that someone had been in there before. I didn't take pictures, but it looks like it was probably run low on oil at some point, the cam journals and the "bearings" (for lack of a better term) in the head and the valve cover are totally wiped out, very deep grooves.  From what I know it's very difficult to repair aluminum in this way, so I'm trying to figure out where to go next.
       
      1. Have someone grind down the head and valve cover and fit actual bearings in since the aluminum is screwed, and have the cam ground down to match.  I have no idea what this would cost.
      2. Buy a replacement head+cam+valve cover.
       
      #1 I was hoping someone might have some advice on, but #2 seems like it'll (probably) be the more cost effective option.  However I'm running into some difficulty, it seems like the 2001 and 2002 models specifically use a different head part number,  11100-19B10, instead of  11100-19B01 like for all earlier models.  What exactly is the difference between them? There are obviously far more of the earlier heads because it ran for over 10 years.  Are they actually interchangeable? I've also noticed there are heads from the LT250EF that has 4 valve heads but also otherwise look identical.  Would those work as well possibly?  I'd like to not have to drop $500 on machine work or new heads on a $1300 quad that I'm already putting a bunch of new parts on.  Oh, and it has a new piston and the cylinder itself looks pretty good too, as I said someone was in here before me.
       
      Any help or advice would be greatly appreciated. I'll post pics of the carnage tomorrow.
         
       
    • By Tuzz
      Bucking started about a month ago and works ok after 1/2 hour warmup.  Today while working on it i discovered that if i put the ignition switch in LIGHT position it runs fine right from the start.
      I'm stumped!  Any idea why this could be?  

    • By McG75
      Hello I’m new here and was wondering is anyone knew of good replacement part numbers for front struts and rear shocks for this atv? I think I’ve found a new rear shock, that looks like the original but there is no dimensions or anything and was wondering if there are any afterMarket new front struts available. I know it’s a long shot but any help would be appreciated. 
×
×
  • Create New...