Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

hunterhudgens11

1987-1998 big bear 350 2wd bogging down

Recommended Posts

I have a big bear 350 from somewhere between 1987-1998 that I'm having some issues with. Whenever I get onto the gas quickly it bogs it down and if you don't let off it dies, even when it is warmed up. The only way it doesn't is if you slowly ease onto the gas. Could a part be bad in the carb? Has anyone else had this problem? I'm gonna include just regular pictures of it also21d92e4ea831767f997ae2ea10d3808c.jpgd74c13c4247f8650c0412227c4dfcdbc.jpg55b73ae85aae371a6c5dd0c0c875610f.jpgacba6b8563b7a97f6f2c414b11781966.jpg

 

Sent from my Moto G Play using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


I have a big bear 350 from somewhere between 1987-1998 that I'm having some issues with. Whenever I get onto the gas quickly it bogs it down and if you don't let off it dies, even when it is warmed up. The only way it doesn't is if you slowly ease onto the gas. Could a part be bad in the carb? Has anyone else had this problem? I'm gonna include just regular pictures of it also. I don't know how to check replies so just message me with any info u have 21d92e4ea831767f997ae2ea10d3808c.jpgd74c13c4247f8650c0412227c4dfcdbc.jpg55b73ae85aae371a6c5dd0c0c875610f.jpgacba6b8563b7a97f6f2c414b11781966.jpg
 
Sent from my Moto G Play using Tapatalk
 
 




Sent from my Moto G Play using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. A year or so ago we got it running after replacing the kill switch. It ran great but after some use for a couple months it got a flat tire and for some reason we just forgot about it and it sat for some time. Before it sat i replaced the gas cap, fuel filter, fuel pump, petcock, battery, starter relay, oil and oil filter. I recently went to start it and it started so quickly and without choke or throttle but the ATV wouldn't move till about 1/4 throttle and it wasn't really a smooth ride until 1/2 throttle. it also would bog out randomly after you came to a stop and sounded like it was getting too much fuel. I cleaned the carb and adjusted the air/fuel screw to 1 3/4 turns out.  I also messed with the idle and the throttle cable adjuster up on the handlebars. It's safe to say it now runs worse than when i started working on it 2 days ago. It takes more effort to get started and bogs out idling after about 30 seconds. I tried adjusting the idle but every time i do it'll get to a sweet spot but after driving it down the driveway and back the idle will go up and down to the point where i can't put it in gear because the gears will grind. Any thoughts or ideas would be greatly appreciated. Thanks
    • By Wesley Floyd
      Hey guys, Thanks for looking at my post. I haven't had a lot of experience with problems like this before, so I'm a little bit at a loss. The Quad was really hard to shift, (the dirty carb leaking gas making it idle high didn't help either). The only Idea I have would be is that the torsion spring is worn out, and that there is a normal parameter for how much it should move when those two arms of the shift shaft assembly spread apart.  That's my thought. Maybe someone who has more knowledge then me can let me know if i'm on the right track 😀

    • By JacobSlabach
      Theres a horse farm I work/worked at and they have a Rubicon (500cc)  think its a 04.  Its been having starting issues.  First time it wouldnt start, the owner said it had a new battery in it (this is about a year ago I guess..).  I replaced the solenoid and then the starter.  the battery was dead so I jumped it and then it started fine after the battery charged.  about a month later, same problem.  I swapped the solenoid back out with the old one(still had it)- nothing.  the owner had another battery she said was good, swapped that out and it fired up.  Now, today, same problem again... owner says the starter was sluggish and then the battery went dead.  Went out and jumped it again and it ran fine (its a carburated atv so its not fond of under freezing temperatures...).  the stater is working cause when I got there, the battery had 7-9v on it (multimeter said it was rising and falling (with the key on)).  I jumped it off  our van and rode it around for say 5-10mins.  when I shut it off again, battery is reading 14v with key off and 13v with it on.  thats as far as I've gotten..  I asked the owner to let me know if anything else happened later on..  What I'm wondering is if its just the battery, or maybe is the regulator rectifier not working letting the battery be overcharged cause it to die?  And then again, the bike could have sat with the key and headlight on overnight for all I know..
    • By RDALE352
      My Rancher cranks right up and runs great for a while and then it will suddenly sputter out and die. It usually cranks right back up and again runs great for a while and then same thing. Yesterday it got to where it acted like it wasn't going to crank back up a few time but eventually did. Any suggestions??
    • By pokerl0w
      this bike! did this guy sucker me or what.. ok, looks like this means something is bent that I do not see or one rod is longer vs the other?
      how long do you think this would last before it ripped into the tire? this is the right side, left side tire clears no problem

       
       
      I can not find them on www.kawasakipartshouse.com
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×