Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

dantheman

2003 Yamaha Grizzly - One Hot Grizzly!!! help!!!!

Recommended Posts

hey guys i love the site! i need some help please i just purchased a 2003 grizzly installed a plow and winch, and while plowing ;last night my temp light kept coming on, the coolant is full and the fan is working i was wondering if anyones encountered this with these machines, i already ordered the updated side panels for more ventilation, i sthere a temp switch thats not putting the fan on at the right time? shoul i wire it direct? could the water pump be bad? any assistance would be greatly appreciated thank you. Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites


hey guys i love the site! i need some help please i just purchased a 2003 grizzly installed a plow and winch, and while plowing ;last night my temp light kept coming on, the coolant is full and the fan is working i was wondering if anyones encountered this with these machines, i already ordered the updated side panels for more ventilation, i sthere a temp switch thats not putting the fan on at the right time? shoul i wire it direct? could the water pump be bad? any assistance would be greatly appreciated thank you. Dan
Check the radiator fins. Sometimes they get plugged with dirt, dust, and mud. Wash the radiator from the opposite direction of the air flow.Not the same direction as airflow. Also Highlifter offers a bigger and better flow radiator.Sorry I didn't see this sooner. Us 3rd shifters can't see a computor screen that well, in the sun light.:biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey thanks for your input, i decided to ignore my dealers recommendation and pull the water pump apart the impeller was sheared off, no coolant flowing, so i ordered the parts today, one question i have is the water pump and oil pump are chain driven, but that chain seems super loose with no tensioner my dealer didn't even have a good view of this or any specs on chain tension, i dn't know if this had any thing to do with that or what? or if i should just replace it or what, thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites


hey thanks for your input, i decided to ignore my dealers recommendation and pull the water pump apart the impeller was sheared off, no coolant flowing, so i ordered the parts today, one question i have is the water pump and oil pump are chain driven, but that chain seems super loose with no tensioner my dealer didn't even have a good view of this or any specs on chain tension, i dn't know if this had any thing to do with that or what? or if i should just replace it or what, thanks again.
Not sure about that question. Ronnies mail order has some pretty good pictures on it, In the oem replacement section . Also going to PM you about some other options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Buddy

Im new to hear, but found an old article of yours.

Did u have any luck with the loose oil pump chain?? I have an 03 model with an incredibly loose chain, sounds like it skips along while trying to start.

Can you please let me know how you went, or any info on whether I need to replace, or somehow tension??

Any info would be greatly appreciated.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Sturgeon
      Hello everyone, did a search and not successful. Purchased new 2017 Sportsman 570 sp and my power steering is not working. Seems to have a mind of it's own. Works then it doesn't. Dealer says there's not a fix. Thought it was just me and it being a brand new machine with 4 hours on it. Dealership said it's this model only ? Not sure what a person in this spot is suppose to do and wondering are your thoughts mite be. Thanks 
    • By mikeexplorer
      ARCTIC CAT BRANDED SIDE-BY-SIDES AND ATVS ARE COMING BACK
      Passion can change people. Change minds. And in the end, it can take us back to where our family has been all along. Because Arctic Cat fans and powersports enthusiasts demanded it, the Arctic Cat® name will be returning to ATVs and Side-by-Sides in 2019.
      With a legacy of innovation, performance and fun, our legendary lineup of ATVs, side-by-sides and snowmobiles are built to take you anywhere you want to go — from carving up mountain snow on a Mountain Cat Alpha One in British Columbia, to flying over the dunes in Glamis in a Wildcat™ XX. And these high-performance vehicles are still made proudly in Thief River Falls, Minnesota.
       
      https://www.arcticcat.com/the-cat-is-back/
       
    • By Ajmboy
      This is more of an informational fix I wanted to share..
      My Grizzly has been getting harder and harder to shift this winter and today was completely stuck and I needed to plow the few inches that came down this morning. First thought...oh no, tranny...but it’s winter and maybe it’s iced up. I pulled off the plastic to see what was going on and indeed I did find the drain tube iced up. 
      I took the blow dryer out and de-iced it. Quick fix, I never really thought about the shifter drain tube icing up before, shifts like new!



      FA04AC3B-4FB0-4764-AFD9-1492F5CC790B.MOV
    • By mike rhoades
      View File Polaris 1996-1998 ATV Light Utility Service Manual
      Service manual for 1996-1998 Polaris ATVs and light utility vehicles covers: Magnum 2x4, Trail Blazer / Scrambler, Sportsman 4x4, Magnum 4x4, Trail Boss / Sport, 6x6 / Magnum 6x6,  Xplorer 300 / Xplorer 400, Sportsman 500 & Xpress 300 / Xpress 400
      Submitter mike rhoades Submitted 03/02/2019 Category Polaris ATV  
    • By Brutus25
      Little history, when it would get hot it would loose power, backfire and quit. Let it sit for an hour and it would crank right up, that is why I suspect the coil is bad. It ran when I brought it home from hunting but now the starter isn’t working thus I’m thinking relay or fuse. Engine will turn over with pull start but won’t start. Also the winch solenoid just clicks but winch won’t work. I’ve replaced the rear axles, wheel bearings, brakes, ignition switch, tires carb rebuild and other stuff and I’m frustrated and tired of working on it. Any suggestions would be much appreciated.
  • Similar Tagged Content

    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...