Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

The1PrimeYT

1994 Suzuki King Quad 300 Boring Cylinder

Recommended Posts

Hey everyone I was thinking if it worth boring this cylinder or it is better to get a new cylinder I bought the piston already should be coming in a few days just wondering if it worth boring

ABB8596E-397B-482E-8592-63B16C423174.jpeg

AE310420-600F-4476-9A1B-AAE0955DFA21.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites


Topic title adjusted to include full year and issue. Moved to Suzuki ATV forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By ATVNetwork
      This past weekend the 2019 ATV Motocross Championship (ATVMX) Series, an AMA National Championship, took over Loretta Lynn Ranch in Hurricane Mills, Tennessee. Hot and humid conditions greeted the AMA Pro ATV athletes, and the cloud coverage that graced the facility seemed to disperse as the riders lined the gate for moto one. Eighteen riders took to the gate for the penultimate round of racing. 
      View the full article
    • By gouletp
      The thing sat since Christmas 2018 and while I decided whether to replace the starter (which I finally did today).  I am not sure if I added fuel stabilizer or not but chances are good I did.  I kept the one year-old battery well charged during the winter.  It turns over well but won't start.  I have a blue spark on a brand new plug.  When I pour a bit of fuel down the cylinder, the engine starts and runs for a few seconds (once for as long as about 8 sections) and then dies.  Even before adding fuel to the cylinder I noticed that the spark plug was wet with fuel.
      The air filter looks a bit dirty so I removed it just to see if the engine would start better but it made no difference.
      If the fuel did not contain stabilizer then the carb may be gummed up.  I don't really want to remove the carb to do a thorough cleaning.  Is there a product I can spray into the carb while the engine turns over that will clean the carb?
      Any other suggestions?
      Thank you
    • By Curtiosity
      I live in Utah so sometimes we get a fair amount of snow.  Is the cost of a snow blade/plow worth it, or is it a pain do to on an ATV?  What brands/kinds work best?
    • By mikeexplorer
      Actually have a long weekend off, usually we work the holidays but the plant shut down to install a new switchgear so lucky me! Took a ride on an old railroad grade that is now a recreational trail and legal to ride. There are a few places to stop and get something to eat. Michelle is driving her old quad, a 2010 366 which I kept as a backup machine. Her Alterra developed a hard starting problem at Snow Shoe, so it will be off to the dealer to adjust the valves. Was good to give this machine a nice long cruise run as it doesn't see many miles anymore.
       







  • Similar Tagged Content

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By LMI
      I wanted to share an experience and a fix.
      Headed out was following a pole line, was looking for a cross track that may take me to this speckle trout looking spot on a creek.  All paths and semi paths... failed.  Second objective was to reach a speckle trout lake that has been recently stocked... followed 1 trail to dead end, followed second trail to dead end.... while investigating options on foot and the quad idling it died.
       
      It wouldn't start.  eventually it did... and when it did … it was essentially a pinned idle.  activating the throttle did seem to speed it up but it wouldn't knock out of the racing idle.  couldn't put it in gear at that idle speed.  got towed out.
      when I first got the quad, I ran it off a trail and buried it pretty good in the soft snow... eventually winched out.  It wouldn't start.  eventually did and it was fast idling.  not as fast as this last time. but still fast.  it eventually seemed to settle and I got it in gear and by the time I was back to the truck was acting ok.  chalked it up to the bike being at a bad angle in the snow.
      My investigation last year lead to the throttle position sensor TPS.  how to jumper the diag block to see the sensor position on the display,.  I focused on this nearly sure it was a detuned sensor or broken sensor again this time.
       
      I tore down the front plastic and stuck my head into the TPS area to see what I could see.  What I found was that the throttle body assembly had actually come out of the mounting area (not sure what it is called).  the ring clamp was loose I could move it easily.  Hopeful, I tore down the air intake assembly above it (air filter...etc) removed a sensor clip and a hose.
      I backed off the clamp some more and was able to reseat the throttle body assembly.  put some blue lock tite on the clamp screw.  When I was cleaning off the air intake assembly to ensure I dropped nothing down the intake, I noticed the underside of the air intake "box" also had a clamp.  this screw was completely missing.
      I went to the hardware store, bought a metric replacement (brought clamp with me), seated the assembly, settled the clamp blue lock tite that as well... 
       
      quad fired right up, idled normal, idled up without hesitation and dropped right back off.  Cost of solution $3.87 CND for a pack of 5 metric screws.  moral of my story was don't assume an idle issue is a throttle position sensor problem... there are a number of other factors including air pressure, which I believe was my issue.
       
       
       
    • By Andrew Serrano
      I have a 2000 Suzuki LTF -300 King Quad. My problem is it will start up great, very fast. It will run fine until it gets hot and I turn it off.  If I let it sit for a bit it will not start until I hold the throttle wide open and crank on the starter for quite some timr, acting has if flooded.....but I checked the spark plug one time this happened, went to change thinking it was flooded but only found a dry Plug????  It starts like if flooded but plug was dry, it takes awhile to start, then to get going I have to really rev it to get it clear and going...Thanks any suggestions would be great, thanks everybody in advance...!!!
    • By Andrzej Polak
      hi
      Where installing a winch to KINGQUAD ltf300?? someone have any pic?
    • By Gus Drake
      I'm helping the widowed neighbor out to do some oil changes on her quads. Any recommendations on what type of oil to run in these machines?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...