Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Toneloc

2004 Polaris Magnum 330 4x4 - Overheat Light & AWD engage

Recommended Posts

Hey Guys, 

I think I've got a bad ECU, but wanted to know if anyone has had similar problem before forking over the $200 for a new one.

Bought this rig from a buddy last winter.  Buddy let me know on issue before purchasing.

Occasionally the overhead light would comes on...even in winter rides.

I have followed fan trouble shooting, it powers up when direct connected to 12 V power supply and draws correct amps per manual.

Just recently, the light has come on when unit is cold and first started up. 

Or sometimes if not on right away, overheat light will come on right after starting within a minute or two into ride.

When fan comes on seems like it cycles on and off more than it should...

Oil level is good and hoses seems fine....one hose will be hotter than the other when checking, so that tells me the oil is flowing through the cooler.

Any ideas what temps should be from oil out and return?  I could check with infared heat gun...

And most recently, now I just had an issue where the light for the AWD does not come on right away now after switching on.  Comes on and off intermittent when switch engaged.

What do you guys think...is my ECU on the fritz?

Thanks ahead guys...any other ideas to trouble shoot would be appreciated.

Toneloc.

 

 

Edited by Toneloc
Forgot to add Magnum model

Share this post


Link to post
Share on other sites


best way is to get a friends ecu an test it. could easily be something other than the ecu...better to try it out before spending 200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By matbogbry
      Looking for a used crankshaft (cheap) for a 2003 Honda Recon or 250EX. Several model years will work. I only need the timing chain sprocket, but I can remove it from the old crank.
    • By K L Buck Naff
      Trying to replace the carburetor on my 2003 Bear Tracker 250. Two brand new carbs in a row from different suppliers.   Both leak fuel out over flow and intake as soon as I turn the gas on. Any ideas. Am I doing something wrong?
    • By Venom
      Hi All,
      I did a total restoration on a 2003 Yamaha Raptor 80. Rebuilt the engine and tranny.. Started it up today and it runs great. Took it for a ride and the transmission worked perfectly. Adjusted the carb a little more and went for another ride. It ran awesome, pulled into the workshop shifted into neutral ( Neutral light came on) and shut off the bike. went to roll it and noticed she would not roll. Turned on the key and neutral light was on... After some troubleshooting I found that she is in first gear with the neutral light on and will not shift into neutral... It seems to up shift fine into 2nd and 3rd and then back down to 1st. I am hoping somebody can shed some light on what is happening... Thanks for any help...

    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...