Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Spartacus

Honda TRX 200 984 - issue when riding

Recommended Posts

Hi,

I just restart my old Honda TRX 200 1984 from my garage, I clean the carb but a new sparkplug and start it with  a car booster battery (battery was dead).  It start and i'm able to ride but sometime i'm just hearing a little "click" sound and when I heard that in same time the motor seems wanted to stop and immediattely after everything seems to work.  

Does someone could let me know where my problem could be?  The Coil, the cdi....

Share this post


Link to post
Share on other sites


Like @Smokey Boyer said, could be valves ticking. Is is getting hot? Change the oil and filter if you haven't already.

* Topic moved to Honda ATV forum and added Honda to the topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it is getting hot.... but i though it was normal.  Are you talking about the engine oil and the engine oil filter or should i check some other filter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Spartacus said:

Yes it is getting hot.... but i though it was normal.  Are you talking about the engine oil and the engine oil filter or should i check some other filter?

Yes, fresh oil makes a world of difference sometimes.

Share this post


Link to post
Share on other sites


If changing oil does not work, probably a stuck valve. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i'll change the oil!  Let you know the result. 

Other thing related to my machine, since i clean the carb, when I start it idle speed seems good but when I put it in speed, my quad move foward alone slowly - i suspect my idle screw do you think it could be that?.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


2019 MX Gear Sale
2019 MX Gear Sale
×