Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

yamaha127

2013 Honda Rancher 420 starts then dies?

Recommended Posts

I have 2013 Honda 420 4x4 FPA It will start then run for 10-30 seconds die then won't start back up for a few minutes. Let it sit & it will crank & run again for 10-30 seconds then die again. Any suggestions? Thanks 

PS It was flashing codes for both the oil temp & water temp sensors I replaced them IT cleared the codes & quit flashing now it's doing this. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


You replaced both sensors? Was it running hot? Try disconnecting your battery for 60 sec to see if that clears internal memory. Maybe its cutting off because of something else.

* Added year, make, and model to your topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need a jumper wire that shorts out 2 wires in the harness.the jumper is configured so you don't short out the wrong wires the process is listed in the service manual along with the part number for the jumper. Honda calls it an scs connector. The other way is with a scan tool

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's the fuel pump doing when it dies? I'll bet that there's a safety sensor that's shutting it down like oil pressure or something like that. Or it could be completely coincidental and you have a faulty fuel pump relay.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Randy1951
      Quad starts fine and revs fine in my back yard. On a test ride it falters badly. No power. I have cleaned and rebuilt the carb, cleaned the fuel tank, installed new fuel filter, changed fuel line and cleaned the air filter. Any help would be appreciated.
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Trent Finnessey
      So I’m 14 years old right now..... I’m a pretty good rider for my age, I have a 98’ 300ex that I’m tryna sell. I’m thinking of a 400ex or should I skip the 400 and just go to a 450r or something along those lines? 
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By RDALE352
      My Rancher cranks right up and runs great for a while and then it will suddenly sputter out and die. It usually cranks right back up and again runs great for a while and then same thing. Yesterday it got to where it acted like it wasn't going to crank back up a few time but eventually did. Any suggestions??
    • By Barb
      I have a 2000 350 Honda Rancher has a electrical problem battery seams charged but won't start put jumper on start ridgt up take jumper off won't start .
    • By Jeff Taylor
      I bought a roughish Honda rancher TRX350TM3 and I am having trouble locating the vin number - I would like know year and specs as is it rough , it runs but has multiple little issues ( choke cable seems frozen , carb has sticky or ill adjusted float and leaks gas from bottom of carb , shut off valve needs new o-ring to stop leaking , ect)  just age and lack of maintenance issues , but I need to know what it is to get correct specs … I was told there would be a tag on front end of frame but I don't see one . Any help would be greatly appreciated . 
    • By Keith Proudman
      My 2013 Honda 420 occasionally won't go into reverse. I don't think it is in the transmission as it does not make a click or noise. I think it is in the lockout. Someone told me when I ride near the ocean the salt can get on something. Any ideas?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...