Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Mustangiiman01

1998 Suzuki King Quad 280 Checking fluids

Recommended Posts

Since I am new to having a quad I am looking as to how you check the oil and transmission   I have a 1998 Suzuki king quad  4wd  engine is a 280. I have found a plug at the back of it that says 10 w 40 on it. And a site glass up under front of back wheel on right side.  And looks like there is a plug above it.  Now do I put  the oil in the back plug till it starts to run out  or somewhere else to check it  site glass seems a little far from it.  Or site glass maybe for transmission.  Thx for any help

Share this post


Link to post
Share on other sites


You are correct, the sight glass is for engine oil. Should be hash marks on the case for min-max level. Or just fill it half way up the circle.

 

The fill port is in an awkward place because it is hard to poor oil into it from a quart bottle. I used to use a funnel attached to a long tube. Wipe the area off before removing the cap. Lots grime builds up here. The positioning of the fill port could have been designed better.

 

Go to the manuals section in the forum to download a shop manual for your machine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was what I was thinking since site glass was a little bit in front of where you put oil in wasn't sure it was for oil   Have tried to download in manual section but says I have to do 10 posts on here to be able to download it. So reason I am asking questions.   Thx for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Abbeypalm
      While cruising, my 2011 750 king quad suddenly shut down. As it happened, red lights on the display flashed. Any ideas? My head lights suddenly stopped working about a week ago, if that helps. I have no power at all. Thanks 
    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
    • By Hunter19
      How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks
    • By Clint Osborne
      2010 Suzuki king quad 750 axi 4x4 light stays on and 4x4 not working any suggestions thanks
    • By hornythrony
      Hey I have a 07 king 700 there's lots of times that the quad will stall when the fan turns on also have to bump motor 2 or 3 times before starting to start it (makes fuel pump go on 2/3 times) anyone having or had this issue?
  • Similar Topics

    • By Abbeypalm
      While cruising, my 2011 750 king quad suddenly shut down. As it happened, red lights on the display flashed. Any ideas? My head lights suddenly stopped working about a week ago, if that helps. I have no power at all. Thanks 
    • By Sha35297
      Customer brought in this bike for no response when put in gear. After getting into the transmission I found the main shaft for the clutch had been stripped where the gears mesh up and also the shaft for the gears had been broken in half. I replaced all broken parts and reassembled the transmission. Now it makes a knocking noise in low gear and in reverse. When in neutral it tries to roll reverse while making the same knocking noise. I’ve disassembled and reassembled it several times with the same result. Any ideas??
    • By Brennon Heflin
      So I bought a 2000 quad runner 250. I'm having some issues an wondering what it could be I replaced the pet cock valve an the fuel filter an pump inside tank I also put a voltage regulator on it. The problem I'm having is that when u give it half or more throttle it bogs down an loses power what could it be the bike is almost like new an cant figure it out any help would be great
    • By DrtyGrlKristin
      Just thought I'd start a new thread for newbies to the site!
      If you're new here, tell us who you are, where you're from and what you ride!!!
      Lets get to know each other a little better shall we?
      I'm not new to the site, obviously, but...
      I'm Kristin from Denver!!! I ride a 2008 Yamaha Rhino. She's my muddy baby!!!!!! Several aftermarket parts on her. She's good to me! We try and ride every weekend. This weekend we're off to MOAB! :woot:
    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...