Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Paul Hannan

Honda trx500 FA 2011 Starterzissue

Recommended Posts

Hey just after some advice. I purchased the above mention bike back in mid May.

I had the Occasional issue with starting the bike. When trying to start the bike It would make  a Clicking noise when the start button was pushed. 

So I used the pull start all ok.

I checked the battery and the starter solorid / relay and found the terminial had  corrosion on them.  

I clean them up and have no issues since. 

However last night the issue came back with clicking when pushing the start buttoned he time.

Any ideas? Relay or starter motor?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chase Cook
      I have a 2001 yamaha yfm350x and it has a brand new top end, new carburetor (stopped the leaking problem and is now getting gas to it), new CDI box, new stator, handlebar switches work, off-and-on switch works, new starter solenoid (works), new neutral relay (works), ordered a new Rectifier on its way, good strong blue spark. Has compression, valves are right. Timings is right and is TDC. When I try to start it it just makes a loud popping noise like its backfiring but it's not because its not running when I push the throttle all the way and when i barly push the throttle it try to start but won't, so I'm trying to figure out what could be the problem not starting now, Getting very fustrated with this thing and put some work and money into it and it's not still not working. This is the only atv I ever had that I can not figure out the problem to get running. Need help please..
    • By Squirrel
      Several months ago, I finally got around to fixing the bayou. Rebuilt the carb, replaced the fuel selector switch, hoses and fuel filter, and she ran great. Only had 2 minor issues since then where, at higher speeds, it acted like it was choking out when I let off the throttle.
      Lately I've noticed if I let it go for more than a week, it almost drains the battery dead trying to start. I initially thought battery, but after inspecting I found very little if not any fuel flow through the line until it starts and runs.
      I'm a little baffled and don't have much time to mess with it as most my free time right now is spent on getting my rv up and ready for hunting season in the next 3 weeks. So any help on quick diagnosis checks would be helpful. Otherwise I'll just keep starting it every 3-4 days to keep things primed until I'm done hunting.
       
      Oh, and another question on a different topic. Does anybody know what the mounting brackets on the front rack are for? I'm referring to the 2 angled metal tabs with threaded holes that are located on the left, near your knee when sitting on the quad?
       
      Sent from my SM-G950U using Tapatalk
       
       
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By StolenATV
      1987 Suzuki LT 80 and 2007 Honda CRF 50 dirt bike stolen out of my driveway on July 4th. Anyone with info that recovers them will get $400 no questions asked.
      Thanks
      The post Suzuki LT 80 Quad And Honda Dirt Bike appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...