Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mothrottle

Polaris quality

Recommended Posts

Purchased a 2017 Sportsman 450 HO in Sept, 2017. Rode it till its first oil change came due. Winterized it, trickle charge on it. Turned key in April 2018 and its dead. No click. Dead. Onboard voltmeter read 11.7 V. Replaced battery. Turned key. Nothing. Turns out the starter solenoid was bad. In 2months of use. and four months of storage. Warranty expired at 6 mos. Onboard voltmeter read 11.7 V on the new battery too. So, Polaris  supplies an inaccurate voltmeter and poor quality solenoids. Honda here I come.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By Ajmboy
      With this cold snap, I noticed yesterday that the battery on my grizzly was a little weak. even clicked a few times before I got it to start. I'm thinking of picking up a batter tender/ trickle charger so was wondering what people use to keep their ATV battery charged up. I was looking at these on amazon. They both have good reviews.

       
      or this one

       
      Kind of like this one because if the accessory plug

    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...