Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

res2fr

Hi from Mid-Michigan - working on my first UTV

Recommended Posts

Hi to everyone. I'm trying to help my son with a problem be bought. A 2014 Coleman Outfitters 400 4x4 UTV(Hisun 400). Suppose to have a Kodiak 400 motor and CDI box that was wired in and being used. Then there was a fire that messed up the wiring. They bought a new wiring harness and someone worked on it, long enough to strip all wiring and cut connectors ends. I've bought and rebuilt several ATV and ATCs so I'm going to try to help. I am searching around for wiring diagrams for both Kodiak, unknown year and the UTV side. Trying to be sure manuals I have to buy are worth the price, I've bought many in the past that were a waste of time and money. Anyway this is long winded enough. I'll continue my searching and hope to learn enough to help get it running and everything working. Once I figure anything out I will try to repost any information that might help others.

Hope to be able to exchange info with many others members.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By mkibbe
      My 2014 750 king quad stalls sometimes when I touch or turn the handlebars,the problem has gotten worse,my machine has 475 miles and is only trail ridden,I have a new factory battery and i have 14.2 volts when the quad is running and 13.3 on the battery when not running,also using a multimeter there is no change in volts when turning the bars until it does stall,If I pull the 40 amp power steering fuse it will not stall.......I've been told its the ECU,Hate to buy one if thats not the problem,but its kinda leaning towards that,,,,,need some opinions.

    • By JacobSlabach
      Hey just picked up another scrambler 850 was told the tps was bad.  This atv has been beet to hell.  Wiring has been tinkered with the crankcase has been replaced recently and the motor rebuilt (can see horizontal scores thru spark plug hole where it’s just been honed out and rebuilt)
      my guess is it was ragged out till the motor blew a rod and rebuilt but the clown that did it couldn’t get it to run again and sold it.  When I bought it it would pulse and smoke black at idle and die with throttle.
      New tps installed and it won’t run period.  I went to celebrate it and I’m getting 5 volts on 2 of the 3 wires running to the tps.  Is this normal and if so how should I celebrate it?



    • By Jeff Miller
      I'm trying to troubleshoot a starting issue. For a while, maybe a year sometimes I would hit the starter button and I'd hear a single loud click, but the starter wouldn't turn. Usually if I could pull the pull start or roll it in gear it would then start. (now I'm thinking that was coincidence) Now it only clicks. I tried to check what I could, battery is good, solenoid clicks strong, cleaned all connections (which were 80% clean anyway). I started thinking the starter wasn't spinning. I pulled it and it spins freely. The gear that it contacts in the engine-I can wiggle it maybe 1/16th to 1/8th inch back and forth. When I reinstall the starter I feel it jerk when I hit the button. I'm thinking maybe it's the starter clutch? It seems when there's a problem with them they usually just spin freely and don't engage at all. Is it possibly something is causing it to lock? I'm a bit lost now.
    • By Rich1028
      2008 Honda 400 Ex and a 2014 Honda 400 X
      We Just Picked up two Quads Friday,and we took them out riding,great machines!
       

    • By spock58
      I was reading another forum recently about fuel leaks and possibility of fire happening. Reminded me of an incident I had a few years ago while working at a Can Am dealership. The quad was a stolen & recovered Outlander 650 that had been tampered with. These quads have an electronic safety system, similar to their DESS system on the sleds. You cannot bypass the key switch and get spark without a computer with factory software. Anyway, I was trying to determine what was damaged since the thief had attempted to hot wire various electronic parts. I got all the extra wires removed and things looked back to stock. Pulled the spark plugs and was going to check for ignition and if the starter still worked. Well, they both worked alright and guess what - the cylinder was flooded with fuel! Instant flames with gas spraying all over...great!! I managed to use my hands to put out the fire, good thing I had on gloves (but choked they were ruined of course, haha). Seems it's possible to flood an engine with efi when you put power straight to the injectors, doh! As in much of life, you cannot take things for granted (I'd only seen carbs flood like that). And even though it had spark, the quad still needed a new ECM to run - that part alone was $1200. So lets hear your stories, crazy stuff happens every day I'm sure.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...