Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

wjmedic

2006 Polaris Sportsman 450 Browning Edition Check Engine Hot Flashing

Recommended Posts

After riding for 20 minutes or so  check engine hot flashes, I then stop and idle, fan will kick on run briefly warning goes out.

oil, coolant, are both full. The fan appears to be working but does not always come on when I stop and just let it idle while the warning

is flashing. Can turn engine off with warning flashing, fan does not run, can immediately restart warning resets does not flash fan does not run,

runs fine, a short time later warning will come back on. Trying to decide if this is a flow problem maybe thermostat or sensor problem. Have repair

manual on order has not arrived yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ryann Racho
      So Id say about 2 years back I bought a 2013 Polaris Sportsman 500 H.O. off of my uncle. It ran perfectly, nothing wrong at all. I usually go mudding with it or just ride trails with buddies. So as you would assume, the quad is quite dirty from sitting for a few weeks.
       
      STUTTERING PROBLEM: I noticed one day out of nowhere that in high gear at 15-20 MPH, I was already maxed out at 4500-5000 RPM  It would get to 15-20 mph, max out on rpms and start sputtering. It sounded like it was basically acting like it couldn’t go any faster than this.
       
      IDLING PROBLEM: I was fucking with the carberator the other day maybe thinking that is causing my sputtering, and now my idle will shoot up to 2600 on start usually, then I will turn the throttle adjustment down to the normal 1400. The rpms with then fluctuate 10-30 rpms back and forth repeatedly, it will then run for about another 30-60 seconds and the RPMs will slowly drop to about 900-1000 RPM and stall out. I replaced the carburetor and everything seems to be working perfect on that, no leaks and what not but it’s still acting strange. Also, I’ve noticed that when looking into the Electronic Throttle Control that two plates that aren’t supposed to touch have to be WAY past touching to even try to fire up. Even when set at a wide open throttle like that, I still have to give it some throttle to get it to fire up.
       
      Here is what I have done so far: 
      Checked the belt and clutch
      Changed out spark plug (Last one was covered in carbon)
      Cleaned the intake and air box
      Replaced the carburetor
      Replaced the inline fuel filter
      Checked that all lines on carburetor are connected into the right spots
      Checked If intake boot was cracked (Not from what I can see)
      Unhooked and reattached new carburetor (About 4-5 times)
      Cleaned battery terminals and battery off
      Shut on and off Gas Line Cutoff Valve
       
       
       
      My next thoughts are that maybe the TPS is fucked up or maybe the Spark Arrestor is plugged with mud. I was thinking tomorrow to purge the exhaust and also check the ohms output on the TPS.
       
      ANY HELP IS GREATLY APPRECIATED. I HAVE BEEN BATTLING THIS FOR WEEK AND REALLY WANT TO GO RIDING. THANK YOU!
    • By MarkinAR
      Working on my oldest son's buddy's 2000 Big Bear.  He was having some power loss at WOT so i thought it worth while to clean the carb and put at kit in it...or at least clean the OEM jets and use the new orings that come in the kit.  It starts and idles like a champ, but dies and wants to backfire with any throttle at all.  I assume lean because it will run decent with the choke on. Air screw adjusted fine, nice crisp idle.  This one has fuel/air screw, low speed jet, mid jet, and main jet.  I was assuming just trash in the low speed circuit so pulled it and cleaned again, still does the same. 
      Two questions I guess:
      1. Does it sound most likely trash in the off idle circuit?  This one has a few more passages and jets than I'm used to...and a darn diaphragm.
      2. It now really wants to leak at the bowl drain screw.  It doesn't seem to tighten enough to completely stop the flow.  Seat looks good, screw was dirty but cleaned up fine with a touch of 2000 grit paper.  First for me.  Any idea here?
    • By David Terzian
      Hi, Name is Dave, I am new to the site. I have UTV 2018 Textron Stampede... cant get the 4 wheel drive to work.
      I recently had blown out the fuse for the acc... while hooking up my turn signals,,, and ever since then
      4 wheel drive doesn't work, I can lock in the rear,,, while having the key on motor off,, I can hear the clicking
      sound,, which sounds like a relay in the rear... but when I switch to 4 wheel drive, I hear nothing. shows up on
      the dash that its working, anyone can help would be greatly appreciated. All Fuses and relays under hood are
      good, and under rear seat. Thanks  Dave 
    • By Guillaume Cliche
      I have an erratic iddle problem i cheked all the air leaks i rebuild and cleaned the carb but it wont run straight it runs good but then slow and some times it stalls and its the second time the float implode 


    • By Rich1028
      Anyone riding this weekend?
       
      who is riding,and where this weekend?
       
      wife's quad is to be picked up sat. morning,then off to tire shop to have new tires put on,I'm thinking maybe a short blast up to leota trail on Sunday.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...