Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

David Vance

1986 Bayou 300 clutch slipping

Recommended Posts

I just bought a 86 Bayou 300 and when it’s running and you shift into a gear the engine stalls and dies. I throttle it up little and it will run and move but the transmission slips really bad. As long as I’m just a little over idle it will move but slips with any more throttle. I’ve been reading that this is probably a centrifical clutch issue. I’ve found an aftermarket clutch for an 88 model but can’t find one for a 86. Are these the same? 

Any help would be appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

  • Similar Topics

    • By Chrism
      Hi all, new to this forum so thanks in advance for the help.

      I have recently brought a 2013 power steering fuel injected foreman 500.

      It has a crack in the front casing and was running rough. I have since replaced the front engine casing and this has made no difference to the engine performance.

      It starts and idles but bogs down and starts to die once throttle is applied.

      It maybe be but it also sounds very load.

      I have uploaded a video link of it.
       
       
       
    • By NoDeer
      I have an older (1987) Yamaha Big Bear 350.  I have arthritis in my thumbs.  Is it possible to replace the accelerator with a motorcycle accelerator (ie. twisting the handgrip)?  This would be more comfortable for me due to the arthritis.
    • By Ailll1
      I’m working on a Kawasaki Bayou KLF400 for a family member that doesn’t have spark. I’ve already replace the ignition switch and the stator which were defective. The stator had a melted connector and one of the phase had low resistance and low VAC output. 
      What I’ve figured out so far is that I’m not getting 12V to the ignition coil when I turn the key to the ON position. From what I understand, the 12V should come from the CDI. I’ve resistance tested both wires going from the CDI to the ignition coil (Green/white and black/yellow). They are fine. The only 12V coming from the ECU is on the yellow/red wire.
      I don’t have the wiring diagram for the 400 but I’m working with the one for the Bayou 300 which looks pretty similar except for the wire color between the CDI and ignition coil. On the 300 diagram, the yellow/red wire goes to the ignition coil, not the black/yellow… All the other wires color match except for this one. Not sure if that’s normal?
      Thanks!
    • By yugnats
      Hi all, I was gifted this Bayou but she's been sitting quite some time. It won't crank using the factory start button but when I jumper the starter solenoid it cranks but there is no spark. The key has power coming in on the white wire and when turned on supplies power to the brown wire coming out.

      I guess I should start with testing the pickup? I heard I may be able to jumper the wires coming from the pickup with an LED bulb and it will flash? I noticed in the manual that it should have around 110 ohms resistance so I'll check that as well. One thing I noticed was that the starter circuit relay has power on one of the black wires with the key on- this doesn't seem normal as I'm assuming the black wires are grounds? I think one of them comes from the start switch, travels through the starter circuit relay and then grounds the starter relay?
      Mine is a 1991 so it has the 7 wire CDI (ignitor) and a 2 yellow wire alternator ( as opposed to the later 3 wire type ) with another 2 wires for the source coils (black & red wires ). The pickup wires are blue and black I do believe. Any help appreciated and yes I will test the pickup ASAP.

      I'm trying to understand how the system works and I don't understand what the yellow / red wire from the kill switch does- I assume it gets grounded when the kill switch is "on" and therefore grounds the CDI so it can't activate the ignition coil? I noticed in the diagram that that yellow / red wire looks like it may be grounded by the ignition key switch when in the "off" position?
      I also don't have 12v power at any of the wires going into the CDI- doesn't the CDI need to be powered? I also read on this forum that someone used a GM HEI module in place of the factory CDI just to test it for spark- does anyone have any info on that?

      I hope I'm not missing something simple!
      Here is a link to the diagram for my bike (which was posted by another user): https://www.quadcrazy.com/atvforum/topic/13742-1988-bayou-220-lost-spark/?tab=comments#comment-101193

      Any help appreciated!
       
    • By Bryson Bailey
      Hey I have a Kawasaki buyou I put a new carburetor on it and a brand new spark plug coil and still firing up could you know what my problem is anyone please
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...