Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

lizalee

Kawasaki Bayou 220 Bypass Key

Recommended Posts

i bought a kwasaki bayou 220 and the person i got it from lost the key so they wired it to bypass the key start to use the pull rope but the wires got unhooked some how now i dont have a clue how to wire it back up to pull rope start. does any1 have a pic of the wires or help me im a newby

Edited by Admin
Edited topic title and moved to Kawasaki ATV Forum

Share this post


Link to post
Share on other sites


Why don't you just install a new ignition switch? It's $10 on Amazon

Ignition Switch w/Keys for Kawasaki Bayou 220

 

Here's the manual which may have a wiring schematic:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Brucato
      Hi all new to the sight haven a problem with my 1988 kawasaki bayou 220 it ran then just died when out one day get gas but no spark any info will help I'm new to the ATV got it used and ran like a champ but don't know where to start when it comes to this
    • By Trent Finnessey
      So I have a 2000 Honda 400ex, and it won’t start when it’s in gear obviously when I pull the clutch in..... it’s very annoying!! And idk if this is like a safety feature or something.....🤷‍♂️ If anyone know why this is lmk plz, thanks 
    • By Bryson Bailey
      Hey I have a Kawasaki buyou I put a new carburetor on it and a brand new spark plug coil and still firing up could you know what my problem is anyone please
    • By Arizona
      Back again with another headache, maybe you guys can help me out. 
      Picked up a 87 Bayou 300 not running of course, all stator wires melted 
      on the motor and also no spark. I checked the pick up coil ohmed out good. 
      traced the wires and led to no cdi box, yes missing. So ordered it and while waited 
      fixed the stator wires, had to wire direct to harness. Get the cdi installed and after a lot
      of other things started it up. Battery dead so used a batt charger to start it. Now when i shut
      off the charger the motor died. So i check charging voltage...nada. I see voltage regulator is 
      old and catalist leaking so i replaced it. Same thing no charge. I check stator and no voltage 
      with it unpluged from harness while running. Soooooo i replace stator. Now Stator wires have
      23v and up to over 50v at higher rpms. So i know its charging now. Connect everything back up and 
      no charge voltage at battery! Still dies when i shut off charger. All 3 yellow stator wires have good voltage, checked
      harness from stator to regulator and is good. The white wire has battery voltage at regulator, the brown wire has battery 
      voltage at regulator when key on. The Black/yellow stripe has good ground. I get 3 volts at battery when i shut off charger. 
      If i connect old regulator i get 7 volts when i shut off charger. Do i have a defective new regulator? Im stumped. when i 
      figure this one out i have a big wiring problem on another one ill let you in on.  Az
    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
  • Similar Tagged Content

    • By Bryson Bailey
      Hey I have a Kawasaki buyou I put a new carburetor on it and a brand new spark plug coil and still firing up could you know what my problem is anyone please
    • By tnhomestead
      Just was given a 220 bayou, turns over and was wired by a crazy mouse on drugs helped by a committee of politicians taking advice from lil green folk from Mars! This is going to be fun. Claimed the stator was bad. My other project is an old lakota, died driving with no spark and has sat for a bit due to building a house n life! In other words,I may need lots of advice!
    • By Brother Buddy Gardner
      Hello everyone! I recently purchased this quad for a mere 300.00 and it is pretty clean for the year. I bought it from a guy who bought it in a storage unit. He didn’t know anything about it. I got it home and noticed it did not have an ignition coil for the spark plug. I bought the ignition coil, a new battery, new CDI box, new starter relay, new safety neutral relay, new carb and so on... I got it to turn over, but when I pull the plug and check for spark I have nothing.. it has a non factory starter button that works when I push it and turns the engine over no matter if the key or stop switch is on or off..not sure what that’s all about, but it does turn over..just no spark at the plug. Any help would be greatly appreciated! Thanks!
    • By Tom Pavlak
      Hi Everyone - Need some help.
      Got a nice little 220...clean machine. wiring is a mess. I have a diagram however, the one I have has 4 wires coming from the ignition switch not 2 like mine. So, I cant trace wires properly.
      There is a white one that runs to the Solenoid, and a brown wire...from the Ignition...I dont know where its supposed to go. Also, on the Solenoid, there are 3 wires..W to ignition, B to start relay and B/Y runs up to the front of the machine...and is not plugged into anything...and there isnt a "Mate" missing it. How do they plug into the 4 open shovels by the 20A fuse?
      I'm pretty sure my Lights and start switch/Lights are correct.
      Problem I cant get anything...new battery...cant get the start button to work, cant get any power to the lights or switches...so I know something is not grounded or..
      Any advice would be greatly appreciated.
      Tom
    • By 1911Neil
      I had a quad fall in my lap a couple weeks ago. The only things I knew about it was it was a Kawasaki Bayou 220, was in pretty rough shape and was free. I couldn't say no to a fun little project. I've been looking a different ATV forums gathering quite a bit of info and decided this was the one I wanted to join.
      Thanks to this forum, I found the VIN under about an inch of mud and cross referenced it to be a '98. It had been sitting outside for at least 5 years and was told it ran when parked, but had no brakes. Squirrels or mice had been chewing on the handlebar controls and it's generally just kind of beat up.
      So far, I've gone through the carb (not near as bad as I expected), freed up the brakes (will probably need new cables), replaced the spark plug, air filter, petcock and put a new battery in it.
      The gas tank had been empty and looked clean so I put some fresh gas in it and tried to crank it today. I got a neutral light, but the starter button did nothing. I tried pull-starting it and it wouldn't fire. I checked the plug and wasn't getting a spark. I started digging and found some potential issues and some definite problems.
      I have a wiring diagram I found on here but it's just a picture or scan out of a book and hard to read. I don't see a reference to a black/yellow wire, which is my first problem.
      First, it that a factory crimp? One of those wired looks like it goes to the connector in the 2nd pic. Is that just a spade lug type connector? I pulled on it with some needle nose pliers but it didn't seem to want to come off. In the 3rd pic, should there be a fourth wire?
      I've read through and bookmarked the threads Andrew Baker and Arizona have going but I figured I needed to start with these obvious issues first. I have lots of pictures, so if there is something else you want to see, just ask. If I don't already have a pic, I'll take one.
       



  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...