Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV, UTV or SxS? Join our Community Forum!

    QUADCRAZY ATV Community and Forum are FREE to join! We keep our ATV, UTV, and SxS forums clean and user friendly. All first time posters in our forums will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first ten posts are approved, you will no longer need to go through a forum post approval process. To bypass the approval process with immediate access and a NO ADS experience in our ATV, SxS, and UTV forums, consider subsribing to a Premium Membership

2001 yamaha warrior YFM350x


Chase Cook

Recommended Posts

Have a Yamaha Worrior 350 and replaced everything on it now except the stator.. could that be the problem for it not starting. It's getting everything it needs to run, but the dude who I got it from said he had it running and had a new stator in it but it blew/started smoking, and then it shut off and didn't mess with it since. Was wondering if that could happen and if that's true.. if so I'll buy a new stator and I know it won't blow because every electronic component is replaced on that ATV, except the starter.. have to get a new one because mine blew up in the inside. So need help..

Edited by Chase Cook
Messed up some wording.
Link to comment
Share on other sites

Ok quick test, each of the three wires coming from the stator. Test each wire one at a time, one wire to the ground on the atv with the tester.  So, test lead to one wire and the other test lead to a good ground.  If you get a beep or any ohm reading then the stator is shorted.  

Do that with all three wires one at a time and see what you get. 

Second test is go from wire to wire and see what reading you get as well. You should get a number reading from wire to wire and they should all be in the same range.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By N00bie
      From Arkansas. Just bought a 2012 Gator 850i RSX because I could not pass up the price. BUT it has an idle problem. So, to be honest, I joined just to get a service manual. I have a choice: 1)Buy a hard copy: ~$100; 2)Buy a CD ~$35.00; Get a direct download for free posting 10 times; or get a download for $29.00 (subscription). Haven't decided what to do yet.
    • By semicolon
      Hi, I am having issues with my TRX350D fuel pump.  It suddenly stopped running so I have replaced all the fuses and cleaned all the terminals.  I have fitted a new pump, fuel cut-off relay and rectifier.  Still nothing!!  The pump runs when attached to a battery.  The engine will start on the choke and the filter fills with fuel but it will  not rev and dies when the choke is closed. I have power to the relay but nothing at the pump black/white wire when cranking the engine.  Any ideas where to go from here would be very much appreciated!!
       
    • By Gwbarm
      I have been exploring all the options available, so many, its hard to choose. I have kind of narrowed it down to the Honda Pilot, Subaru Outback, and Kind of looking at the Outlander, although its a little small,  the new one is nice looking. Just wondering if anyone has any recommendations or gripes with any of these rides. I have driven Jeeps for the past 25  years and they have been great, but their price point has gotten to high. Expieriences good or bad would be helpful. Thanks!
    • By DrtyGrlKristin
      Just thought I'd start a new thread for newbies to the site!
      If you're new here, tell us who you are, where you're from and what you ride!!!
      Lets get to know each other a little better shall we?
      I'm not new to the site, obviously, but...
      I'm Kristin from Denver!!! I ride a 2008 Yamaha Rhino. She's my muddy baby!!!!!! Several aftermarket parts on her. She's good to me! We try and ride every weekend. This weekend we're off to MOAB! :woot:
    • By Drillbit
      Hey all,
      I need some input on a problem I'm having with my Kodiak 400 that keeps fouling plugs. First off, I've done a lot of work to this thing, most of it all in good fun. Brake work, cv joints, u joints, carb kit, checked valve lash, compression good, changed all fluids, etc... My problem is it keeps fouling plugs very quickly. I can put a new (manual recommended plug) in and it starts right up, runs great, idles great, picks up good. Doesn't stutter at all. I ride it for 1/2 a mile, it cuts off and won't start back up. I let it sit overnight thinking maybe it got to hot. Try to start it the next day, nothing. Put a new plug in, fires right up, runs great for another 1/2 mile or so, dead. The plugs come out and look carbon fouled with dry black soot on them. I don't know if this is a fuel/air mixture problem or a ignition problem. A couple of things that I noticed is I never need to pull the choke out to start it. Also, when it starts it automatically idles high like an automatic choke would do, then it comes back down to a good idle. Also I noticed that the air/fuel mixture needle valve screw does nothing when I adjust it in or out. I can screw it all the way closed and the motor still runs and idles good. Any advice would be greatly appreciated. I'm almost leaning to a ignition breaking down the plugs??
      Thanks! 
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...