Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mrfartsalot

What atvs share parts with a 2001 suzuki quadmaster 500?

Recommended Posts

I have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 automatic and i was wondering witch atvs it shares parts with i know it shares some with artic cat. Any info would be helpful.

67697817_2866409116720836_6493308515040362496_n.jpg

68530217_972237879779248_7370839199118786560_n.jpg

67687254_348394196092197_7118181387085021184_n.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By jimybud
      Below is a quote from a response to similar question from yesterday: 
      "Easiest thing to check is trash in the main jet.  if it idles fine, then the idle circuit and low speed jet is clear.  if it bogs off idle that's when it's transitioning to the main jet." 
      I will go ahead and open up the carb and check the main jet, but please respond to this post as if the main jet is squeaky clean.
      Below is my post:
      Only starts and runs on Full chock. 
      Does not matter what position I have my "mixture" screw.   Tried it at zero, 1 turn, 2 turn, up to five turns.  Spent a few hours confirming that the position of the mixture screw does not resolve issue.
      Runs great at idle and if I slowly engage throttle, it will rev up as expected.  But, quick rev up or when I am trying to drive it, it spits and sputters and looses power.
      I also use a propane bottle and did not find any obvious leaks, and the vacuum port is hooked to fuel peacock and I also made sure to simply block the port with my finger to see if that would resolve the issue.
      New Carb (after market), New Coil, Fresh Gas.  No leaks at manifold boot, hot battery.  Good gas flow.    Runs too good to be a valve issue, or cylinder, great compression.
      I can move the choke out a tiny bit, and it will still run, but will still bog down when I try to power it up.
      I also have a 250 trail boss Polaris that I require to run at full choke, but it has power at all throttle potions.
      I suspect it is running rich as the choke is on, but will not run with it off.
      Any details would be appreciated.
    • By Hunter19
      How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks
    • By Venom
      Does anyone make aftermarket engine parts for the Suzuki Quadsport LT-Z50?
      Pistons, Valves, etc...?
      I have found rings and complete gasket sets.... I need an oversize piston kit and valves..
      One company is selling a piston, but upon further inspection it is an LT50 piston that they are saying is for the 2006 Suzuki Quadsport LT-Z50. Yet the LT50 Piston is not interchangeable with the LT-Z50 according to the pistons listed by Suzuki.
      Any help would be appreciated
    • By Venom
      I am working on a friends 2006 Suzuki LT-Z50 that they purchased not running. I took apart the carb to rebuild it and someone had already been in there... They really destroyed the Air/Fuel Mixture opening in the body of the carb.. It is in no way repairable.
      I have not been able to find an aftermarket carb to fit this model.
      Does anyone know if an aftermarket carb is available?
      Thanks for any help.
    • By Thehick344
      I have a 2001 650 quest that ran great. Shut it off, wont start. Got tinkering at a buddies, it ended up in a snowbank. Lost my train of thought since then.  I have a black, red, green  top with two plug in wires yellow and yellow and red I believe.. I have a new battery. Just dunno what to do. I tried hooking the wire coming up to the solenoid on the far side, then directly across I put the positive cable and it instantly started turning over without the button being pressed until I took the cable off.  The little black resistor box has also been eliminated.   Any help would be greatly appreciated.. 
  • Similar Tagged Content

    • By muletrain60
      Machine ran fine one day, next day nothing. Replaced the coil still no fire. Battery is fine, have lights, dash indicators, etc with key on. Cranks over, just no fire.  How do I check the CDI?  Also what is the probability of the stator being bad?  Thoughts?
    • By skymankila69
      I traded my dirt bike for a 2000 arctic cat 500 semi automatic. when i went to go pick it up the guy said it didn't get spark, so i thought it was going to be something simple like a coil. well it wasn't. first thing i did was take all the plastics off to get easy asses to every thing. so i bought a brand new battery for it seeing if it got power, it didn't. the dash wouldn't light up neither would the lights, so then i tried to see if the starter worked it didn't so i jumped the solenoid and the starter started turning over the motor. so i bought a new starter solenoid, when i installed it the electric start still wouldn't work , so i bought a new kill switch and starter switch that goes on the handle bars, when i installed it, the electric start still wouldn't work. so then i went to see if i could get spark by pull starting it, i didn't get any spark, so i bought a new spark plug, and guess what, still no spark, so then i bought a new coil for it to see if that would fix it. so i installed the new coil and guess what no spark still and still no power to the dash. so to sum it up i'm not getting any power any where to the four wheeler. so i cleaned all the leads and plugs and still nothing. so then yesterday i took the wiring apart to see if their was any frayed wires, and no their wasn't. does any one have any ideas what this could be i'm up for anything. also if any one knows how to bypass all the wiring just to get it to start i open to that to, or if someone knows where  i can get a wiring diagram.
    • By bubby
      its like the rearends locked but u can put it in 4x4 it pulls put it in gear it boggs down like somethings holdin it back
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...