Quantcast
Jump to content


99 yamaha bear tracker 250


Recommended Posts

So not only do i have an issue with my suzuki but also a yamaha i got in trade. Basically when you jump the solenoid or push the start button all the starter does is spin. Does not engage motor. I know its not locked up. Guy that i got it from said starter was bad but i dont believe that one bit since it spins when you appmy power. Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Yea, maybe the polarity is backwards. Take the starter off and put your finger on the gear it should turn (in the whole). The starter needs to turn the direction the gear cant be pushed with your finger.  That resistance is the direction the starter should turn to start it. That is if this year bike doesn't jump out to engage like a car starter.

I believe the starter gear should turn right, it does on my yamaha. 

Link to comment
Share on other sites

It  could  be the starter clutch. Its common and happens.   Pull the starter out and bench test it with 12v and see how she spins.  If the gear ⚙️ spins then the starter is fine.    That would leave only the starter clutch of the gear on the starter clutch lost a few teeth.   Shine a flashlight inside the engine and you can see the gear.  Make sure it has teeth. You can also stick your finger inside and try to spin it.  Its should spin free one way and not the other.   If it spins both ways then 100% stater clutch. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By John Sinclair
      I WANTED TO UPGRADE THE CARBURATOR ON MY 1992 BIG BEAR 350, SO I ORDERED A NEW CARB FROM EBAY.  ACCORDING TO THE WRITE-UP IT WAS A GOOD FIT FOR BIG BEARS FROM 1988 TO 1996.  WHEN I REMOVED MY ORIGINAL CARB I NOTICED THAT IT WAS DIFFERENT FROM THE NEW CARB MY CARB HAD TWO THROTTLE  CABLES THE NEW CARB ONLY HAD ONE CABLE.  HOW CAN I MAKE THIS CARB WORK ON MY TWO CABLE THROTTLE?  
    • By McG75
      1996 4x4 Timberwolf rearend width. Can someone with some knowledge of these machines answer this question for me please. Are all 4x4 timberwolves this narrow in the rearend? These tires are so close the right one actually rubs the muffler.  Thinking about seeing if there are any spacers out there for it. I need at least an inch more clearance. 
      .
       
       
    • By Mhatayas
      What should I do about this , bad oil leak where the filter cover bolts on . Can I use some gasket maker 

    • By Uglyside38
      I have a 1988 Quadrunner 250 2wd. My brother in law sold it to my son for $20...had been sitting outside for several years. Got it home and had it running in about 30 mins. Ran it a bit and then went to looking at the carb as it was having trouble idling. Was getting it pretty close, then started losing spark...Also, it wouldn't start up every time...only about 1 in 5 tries. Anyway...now, it has what I can only describe as "intermittent" spark. I can get 1 light spark right when the start button is pressed and sometimes one when it's released...but none while cranking. 🤷‍♂️

      I have replaced the spark plug, ignition coil/wire, and traced wires best I can. I noticed a couple frayed wires at the pickup coil where it enters the case. So, now I have the cover off, stator and pickup coil out and trying to test the coil. I do have about 114 ohms resistance for pickup best I can tell. And I can read minute voltage when I drag a magnet across it. Could it still be bad? Can a bad ignition switch/button cause this? (I did have the switch off to oil the choke cable)...pulling rope makes no difference though...any ideas or help would be greatly appreciated!!! It's the intermittent part that's throwing me off! 

    • By hardcastle
      My friends KQ 300 starts fine and runs, as soon as you put it in gear and try to accelerate its bucks and farts like crazy, not moving... I cleaned carb and it worked good for 1 day... now back to same problem.... could it be such as a bent valve????
×
×
  • Create New...