Quantcast
Jump to content

1999 Polaris Sportsman 500 Coolant


Recommended Posts

Yes you should, and I'd change the thermostat too..  I'd give it a couple of runs first though and check it hasn't developed any leaks(on the water pump seal for instance), from sitting, and I'd gently pinch all the coolant hoses between my fingers listening for the sound of the string reinforcing in the hose breaking. It sounds like rustling leaves or something like that being scrunched. You'll hear and feel it if the reinforcing is weak and breaking under your fingers.  Then change the coolant and thermostat and fix any leaks or hoses all at the same time.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By exalrod
      Hi Everyone,
      I recently purchased a 2005 50cc Polaris Predator for my granddaughter.
      The wiring is a mess. most of it appears to be jumpered out (twisted together).
      I installed a new carburetor. The gas tank was cracked so I found another one on ebay and got that installed. There is no air filter box. I ordered another one but, it has not arrived yet.
      I did get it cranked with the kick start. But, it idles too fast and when you give it any throttle the motor dies off. The more throttle you give it the faster it dies off. It is very hard to start when it has not been running for a while. However, once it has warmed up, it starts on the first kick every time after that.
      I am looking for a little assistance in getting it running better and also a wiring diagram and service manual if possible.
      Thanks in advance....
       
    • By Johnfj44
      The stock driver seat cushion is separated at a seam. I took the seat apart and found that the material has torn and cannot be re-stiched. I'm trying to find a replacement seat. Any suggestions? Hoping for a used seat but couldn't find one on Ebay.
    • By Werewolf
      Oil is getting in the air box from crankcase vent tube, I put the two hoses that go to the air box together then something started to smoke on the front of the engine. There is a filter? In the line I blew that out.
    • By Brantley11
      Hey everybody,
       
      My proficiency is with Hondas and Yamahas make me see RED!
       
      This bike is my brother in law's, it has 1199 miles on it and went from running great to dead with no start. Every once and a while it will start and sputter for 2 seconds. It is extremely sporadic when it fires but never runs for longer than 3 seconds. 
       
      Here is where we sit:
      Brand New Fully Charged battery
      Carb was cleaned with air hose and carb cleaner then into the ultrasonic cleaner with Aircraft aluminum cleaner
      New Shindy Carb kit (made in Japan version)
      Cleaned out petcock and gas tank
      New 93 Non Ethanol Gas
      New Spark Plug
       
      It gets a spark through the spark test light every time
      Bluish white spark
      When holding the spark plug 1/4" - 3/8" away from head it will jump and spark to the head
      Good Compression
       
      Here are the readings:
       
      Pickup Coil 519 Ohms (range 459-561)
      Charging Coil 266 Ohms (range 270-330)
      Lighting Coil 0.700 (range 0.702-0.858)
      Spark plug Cap 10.58 Ohms (10kohms
      Ignition Coil Primary Coil 0.5 ohms (range 0.18-0.28 ohms)
      Ignition Coil Secondary Coil 8.20 kOhms (range 6.32-9.48 kOhms)
       
      Would y'all think stator and pick up coil, rectifier or CDI are the culprit?
       
    • By Spritee1
      having an issue with the unit when running under a load up a hill or in high gear, seems like the belt is slipping, there is a clapping sound coming from the primary clutch like it releases and snaps back in. i don't think I should have a noise like that. this is a friends unit and he has already replaced the primary twice with the same result.
      not sure where to look next
×
×
  • Create New...