Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV, UTV or SxS? Join our Community Forum!

    QUADCRAZY ATV Community and Forum are FREE to join! We keep our ATV, UTV, and SxS forums clean and user friendly. All first time posters in our forums will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first ten posts are approved, you will no longer need to go through a forum post approval process. To bypass the approval process with immediate access and a NO ADS experience in our ATV, SxS, and UTV forums, consider subsribing to a Premium Membership

1993 Yamaha Kodiak 400 frame rusted out


onequad

Recommended Posts

i got a 93 400 Kodiak the frame on one side is rusted out.  is this a comin thing? was wondering if it worth the  tumble to put in a used one. I'm worried most of the bolts will brake. it don't look the rusted over all. just the part were the frame boke in half. do all kodiaks have the same frame  

Link to comment
Share on other sites

  • Admin changed the title to 1993 Yamaha Kodiak 400 frame rusted out

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By kiriyaaoi
      Hello everyone, I just picked up an 02 LT-F250F the other day and have been in the process of tearing it down to fix some stuff- one of which was the cylinder base gasket leaking like a sieve. Well, I know why that is now, and I also discovered that someone had been in there before. I didn't take pictures, but it looks like it was probably run low on oil at some point, the cam journals and the "bearings" (for lack of a better term) in the head and the valve cover are totally wiped out, very deep grooves.  From what I know it's very difficult to repair aluminum in this way, so I'm trying to figure out where to go next.
       
      1. Have someone grind down the head and valve cover and fit actual bearings in since the aluminum is screwed, and have the cam ground down to match.  I have no idea what this would cost.
      2. Buy a replacement head+cam+valve cover.
       
      #1 I was hoping someone might have some advice on, but #2 seems like it'll (probably) be the more cost effective option.  However I'm running into some difficulty, it seems like the 2001 and 2002 models specifically use a different head part number,  11100-19B10, instead of  11100-19B01 like for all earlier models.  What exactly is the difference between them? There are obviously far more of the earlier heads because it ran for over 10 years.  Are they actually interchangeable? I've also noticed there are heads from the LT250EF that has 4 valve heads but also otherwise look identical.  Would those work as well possibly?  I'd like to not have to drop $500 on machine work or new heads on a $1300 quad that I'm already putting a bunch of new parts on.  Oh, and it has a new piston and the cylinder itself looks pretty good too, as I said someone was in here before me.
       
      Any help or advice would be greatly appreciated. I'll post pics of the carnage tomorrow.
         
       
    • By Drillbit
      Hey all,
      I need some input on a problem I'm having with my Kodiak 400 that keeps fouling plugs. First off, I've done a lot of work to this thing, most of it all in good fun. Brake work, cv joints, u joints, carb kit, checked valve lash, compression good, changed all fluids, etc... My problem is it keeps fouling plugs very quickly. I can put a new (manual recommended plug) in and it starts right up, runs great, idles great, picks up good. Doesn't stutter at all. I ride it for 1/2 a mile, it cuts off and won't start back up. I let it sit overnight thinking maybe it got to hot. Try to start it the next day, nothing. Put a new plug in, fires right up, runs great for another 1/2 mile or so, dead. The plugs come out and look carbon fouled with dry black soot on them. I don't know if this is a fuel/air mixture problem or a ignition problem. A couple of things that I noticed is I never need to pull the choke out to start it. Also, when it starts it automatically idles high like an automatic choke would do, then it comes back down to a good idle. Also I noticed that the air/fuel mixture needle valve screw does nothing when I adjust it in or out. I can screw it all the way closed and the motor still runs and idles good. Any advice would be greatly appreciated. I'm almost leaning to a ignition breaking down the plugs??
      Thanks! 
    • By kantrud97
      Hello i have a 2005 Bombardier Outlander max xt 400, i recently split the case to fix a oil leak. while in there i took out the oil pump and i cant find the torque specs for the oil pump to go back in, i tend to over tighten everything so im trying to go be the torque specs so i dont break anything.
       
      Thank you in advance
    • By Suzukiquad
      If you had to choose one mod that you couldn't live without, or had to recommend one what would it be? 
    • By Am2007
      Hi everyone,
      Outlander 2006 400 XT i have replace the startor cover and right after i did that the oil light is on and not turn off, i check the wires and checked the oil level, everything seem to be normal quad is starting without any problem and rev just fine. i did not want to ride it since im not sure if it is faulty sensor or not so just be safe i did not let it run more the a minute or so. 
      I have read in the owner manual that i need to clean the oil strainer every 200hr unfortunately i never did that, my service manual that i have does not even indicate of such a thing. so i did some search around and it seem like canam split the manual into 3 parts
      owner manual
      service manual
      engine manual
      I have the first 2 but i can not find the last one, part number 219100232. If someone can guide me where do i find the oil strainer so i can clean it i will appreciate it.   im going to do an oil pressure test tomorrow to check how many PSI i have, just to make sure.
      Thanks
  • Similar Tagged Forum Content

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...